Krimteknikere undersøker funnet de gjorde ved Amager i Danmark. Torsoen ble senere identifisert som savnede Kim Wall.
Krimteknikere undersøker funnet de gjorde ved Amager i Danmark. Torsoen ble senere identifisert som savnede Kim Wall.

Etterlyser Kim Walls (30) klær

KØBENHAVN (TV 2): Politiet er torsdag formiddag i full aktivitet rundt ubåten som Kim Wall (30) gikk om bord i for to uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen kom flere politibiler med danske krimteknikere ut til ubåten Nautilus UC3, som ligger i et lukket område i Nordhavnen i København.

Ubåten ble hevet og fraktet til havnen natt til søndag 13. august, to dager etter at ubåt-mysteriet med Kim Wall (30) og Peter Madsen (46) begynte å utspille seg.

– Bærer ut store kasser med utstyr

Om formiddagen torsdag er det høy politiaktivitet rundt ubåten. Til TV 2s reporter på stedet opplyser politiet at de skal jobbe.

– Det er flere biler fra teknisk avdeling her. De bærer ut masse vannkar og store kasser med utstyr. Det er ingen tvil om at det er tekniske undersøkelser de skal gjøre, sier TV 2s reporter.

Onsdag opplyste politiet at de hadde funnet blodspor som stammer fra Kim i ubåten.

– Ubåten har vært fylt av 38.000 liter vann. Vi har funnet noe størknet blod, mer kan jeg ikke si nå, sa politiets etterforskningssjef Jens Møller Jensen på en pressekonferanse.

Samme dag ble det kjent at et kvinnelik som ble funnet ved Amager på mandag, er den svenske journalisten Kim Wall. Hun har vært savnet siden hun dro om bord i ubåten med Peter Madsen for to uker siden.

Wall var i ubåten for å skrive en reportasje om oppfinneren Madsen, som har bygget Nautilus selv. I stedet endte det hele i en dramatisk drapsetterforskning som ryster både Danmark og resten av verden. Mange internasjonale medier har fulgt saken de siste ukene.

Etterlyser Walls klær

Samtidig som det skjer nye tekniske undersøkelser av båten, driver politiet videre søk etter likdeler. Kvinneliket som ble funnet mandag, manglet både hode, armer og ben.

Liket ble funnet avkledd, og politiet etterlyser også Walls klær i området Køge Bugt, ifølge dansk TV 2.

– Vi etterlyser en skrikende oransje bluse, en svart-hvit blomstrete underdel og et par hvite sko, opplyser etterforskningsleder ved Møller Jensen.

Ingen av klærne til den svenske journalisten ble funnet om bord i ubåten.

Politiet undersøker også den drapssiktede Madsens klær for blodspor. Det vil ta to til tre uker før analyser kan avsløre om det finnes spor av blod på 46-åringens klær.

Forsvarer: – Har ingenting å skjule

Peter Madsen, som er siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpede omstendigheter, fastholder at han ikke drepte Kim Wall. Han har forklart i politiavhør at Wall døde i en ulykke om bord, og at han dumpet liket på sjøen.

Etter politiets nyeste opplysninger om likfunnet, har ikke Madsen endret sin forklaring.

– Jeg kan si at Peter Madsen og jeg synes det er positivt at det nå er avklart, at hun er funnet, sa advokat Betina Hald Engmark til danske TV 2 onsdag.

Til Ekstra Bladet understreker Madsens advokat at han ikke har noe å skjule.

– Han har den sterkeste interesse i å samarbeide. Han har ikke noe å skjule, sier hun.