Barcelona krever 80 millioner kroner av Neymar (25) for «allerede utbetalt lojalitetsbonus» fordi de mener hans overgang til PSG er et kontraktsbrudd.

PSG hentet brasilianeren ved å utløse utkjøpsklausulen på over to milliarder kroner i kontrakten hans.

Neymar-leiren svarer med å si – ifølge BBC – at de vil motgå søksmålet. Samtidig antyder de et motsøksmål for å få bonuser fra kontrakten for 2016. PSG gir sin fulle støtte til Neymar og fnyser av Barcelonas oppførsel.

Samtidig som nyheten om søksmålet sprakk tirsdag kveld, dukket det opp bilder i sosiale medier som Instagram der Neymar koste seg sammen med tidligere lagkamerater som Lionel Messi, Luis Suarez, Gerard Pique og Ivan Rakitic.

Det var absolutt ikke det ledelsen i Barcelona ønsket å se. Den spanske radiostasjonen Cadena Ser har gitt det hele kallenavnet «Instagram-mytteriet», men sier at det ikke var en planlagt protest fra spillerne. Likevel skal Barca-sjefene være rasende over at det nå ser ut som spillerne er på Neymars side.

Uansett bygger dette oppunder Neymars uttalelser om at han forlot Barcelona på god fot med alle unntatt ledelsen i klubben.

Trøblete sommer for Barcelona

Barcelona er inne i en vanskelig tid. De skal reise seg etter en skuffende 2016/17-sesong, men det går så langt ikke helt etter planen. Måten Neymar ble kuppet på av PSG satte hele klubben i forlegenhet. I jakten på erstatter(e) har de ikke skaffet seg noen venner.

Både Liverpool og Borussia Dortmund har satt seg på bakbeina og avvist en rekke gigantbud på henholdsvis Philippe Coutinho og Ousmane Dembélé. Forhandlingene for å hente midtbanespilleren Jean Michel Seri fra Nice, som røk ut av mesterligakvaliken tirsdag, skal også være strandet.

Så langt har katalanerne kjøpt midtbanespiller Paulinho, høyreback Nelson Semedo og angriper Gerard Deulofeu.

Det er bare åtte dager igjen av overgangsvinduet.