Vegard (22) ble overrasket da han så hva som dukket opp hos McDonald's – nå er restauranten stengt

McDonald's opplyser at de tar episoden på største alvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld stoppet Vegard Lindmoen og kompisen Sindre Ensrud på McDonald's på Gjøvik for å spise.

Lindmoen forteller at de hadde satt seg ned ved et av vinduene i lokalet da de hørte noen «skrapelyder» i panelovnene ved siden av. Kompisene ble nysgjerrige og bestemte seg for å undersøke nærmere. Da oppdaget de en mus eller rotte.

– Jeg ble litt overrasket. Jeg har ikke sett det før, sier Lindmoen til TV 2.

– Kommer ikke tilbake med det første

Lindmoen filmet musa eller rotta i panelovnene, rett ved siden av bordet hvor kompisen var i ferd med innta kveldsmaten.

– Vi fant først en ny plass å sitte på. Så sa jeg i fra til han som jobbet der. Jeg gjorde ikke så mye ut av det, forklarer han.

Lindmoen bor i nærheten av restauranten, men sier at han ikke kommer til å besøke den igjen i nærmeste fremtid.

– Det blir nok ikke med det første. Da må de ordne opp ting først, sier 22-åringen.

La ut innlegg på Facebook

Onsdag formiddag la han ut videoen av skadedyret på McDonald's sine Facebook-sider. I innlegget forteller han om hva som skjedde.

– Vi begge bestilte det vi vanligvis pleier da vi ikke hadde med oss noen flere å spandere på. Det viste seg etter kort tid at vi begge to var litt egoistiske da McDonalds Gjøvik hadde helt andre planer for oss og stilte med egne gjester til gjestene. For all del, som regel veldig hyggelig med nye bekjentskaper, men kanskje ikke like gromt for alle med denne. Musa/rotta lyder navnet Oscar om noen vil ha tak i den ved en senere anledning, skriver han.

I skrivende stund har innlegget fått mer enn 1700 kommentarer på McDonald's egen Facebook-side.

– Svært uheldig

McDonald's opplyser at de tar episoden på største alvor. Kjeden bekrefter overfor TV 2 at de har stengt restauranten på Gjøvik.

– Det vi gjorde var å proaktivt stenge restauranten, og kontakte Mattilsynet og skadedyrfirmaet Anticimex, sier kommunikasjonssjef i McDonald's, Erik Lødding, til TV 2.

Han forteller at de ble kjent med hendelsen onsdag morgen, og at restauranten vil forbli stengt inntil videre.

– Det er svært uheldig. Det er derfor vi velger å stenge restauranten på eget initiativ, og vi har en åpen dialog med Mattilsynet og skadedyrfirmaet for å løse dette, sier Lødding.