– Vi ble ikke skremt av ferdighetsnivået til Ajax

Kåre Ingebrigtsen er offensiv før Europaliga-skjebnen skal avgjøres på Lerkendal. RBK-treneren er likevel realist og innser at det blir en krevende utfordring.

Rosenborg kunne ikke ha drømt om et bedre utgangspunkt før returkampen i Europaliga-playoffen. 1-0-seieren på bortebane mot Ajax gir trønderne håp om avansement.

Ikke skremt av Ajax
En blid og offensiv Kåre Ingebrigtsen sa på onsdagens pressekonferanse at han har tatt lærdom av kampen mot Celtic som endte med Mesterliga-exit, og regner med at erfaringene derfra vil hjelpe RBK når stormakten Ajax gjester Lerkendal torsdag kveld.

– Vi brukte for lang tid i hjemmekampen mot Celtic hvor vi ble for lave og ikke turte. Det var ikke før vi kom inn til pause vi ble enige om at vi måtte tørre å spille og utfordre igjen. Og det er det vi må gjøre mot Ajax. Vi må tørre å stelle i stand trøbbel. Skal vi vente på dem, så scorer de på oss. Vi er nødt til å være offensive og tørre å angripe. Det vil være perioder hvor vi må forsvare oss godt, men vi ønsker at det skal bli langt færre enn i førsteomgangen mot Celtic, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Ajax kommer til å dundre på. Det er viktig å være forberedt på det, spille av det og tørre å stå i det. Vi ble ikke skremt av ferdighetsnivået til Ajax. Det er klart det er gode fotballspillere, men vi har gode fotballspillere vi også. I perioder så vi det at vi spilte dem ut. Det er fullt mulig å gjøre det. Det handler om å ha tro på egne ferdigheter.

Scoringen til Samuel Adegbenro like før full tid stilnet Amsterdam ArenA og ga RBK nettopp tro på at det er mulig å slå ut forrige sesongs tapende Europaliga-finalist fra turneringen og ta seg til gruppespillet der sportslige utfordringer og millioner av kroner venter.

– Vi vet at vi må ha en maksprestasjon for å klare. Kampene mot Celtic og kampen i Amsterdam ga oss selvtillit på at vi kan slå Ajax. Det kommer til å bli små marginer. Det er små ting i kampen som avgjør. Vi har satt oss i respekt, så jeg er usikker på om de tør å kjøre alt i angrep for de så at vi kan straffe dem, sier Ingebrigtsen.

Ikke spilt for et bedre RBK
RBK-treneren lettet ikke mye på sløret på spørsmål om startelleveren, men det er rimelig å anta at det ikke blir altfor store forandringer fra laget som startet den første kampen. Back Vegard Eggen Hedenstad er ifølge Ingebrigtsen 50-50 om han blir klar. Det er også uvisst om Adegbenro får tillit fra start.

– Det er ikke noen tvil om at kampen sprekker opp etter hvert, som den gjorde i Amsterdam. Det er en vurdering vi har med, at det vil bli større plass og at det blir enklere etter en times tid. For oss handler det om å sette sammen det beste laget for hvordan vi har tenkt til å starte kampen, sier Ingebrigtsen.

Med gode resultater på den europeiske scenen kommer naturligvis sammenligningene med fortiden tilbake på banen. Det gjorde den også på onsdagens pressekonferanse da både kaptein Mike Jensen og Ingebrigtsen fikk spørsmål om de har vært del av et bedre RBK-lag så lenge de har vært i trønderklubben.

– Det er ingen tvil om at det er den sterkeste troppen - spesielt med de nye som har kommet. Det er et sterkt lag. Vi føler at vi er på et høyt nivå, internasjonlt også. Vi er helt oppunder Ajax og Celtic, sier Jensen.

– Når vi spiller og slår Ajax i Amsterdam, tror jeg vi begynner å komme opp mot toppformen. Så håper jeg hele tiden at vi klarer å flytte listen med de erfaringene og opplevelsene vi får med oss. Vi er i bra form og definitivt bedre enn tidligere i år, sier Ingebrigtsen.

– Vil være et kjemperesultat
Danske Jensen, som nylig ble tatt ut i Åge Hareides landslagtropp, blir en viktig brikke på RBK-midtbanen. Han understreker i likhet med sin hærfører at det er viktig ikke å falle ned i samme spor som i førsteomgangen mot Celtic og la motstanderen få diktere spillet.

– Vi vet at vi har en mulighet, men vi må sannsynligvis være bedre enn vi var nede i Amsterdam. Vi må forvente at Ajax er bedre, så det er mulig vi må heve oss litt. Men det kan vi også gjøre. Vi har troen, men det er tett, sier Jensen, som mener at et avansement til gruppespillet ville vært enormt.

– Det vil være det største resultatet vi har oppnådd mens jeg har vært her. Ajax som klubb, med den historien de har hatt i kort tid med Europaliga-finalen, det vil være et kjemperesultat. Det sier seg selv.