TIL CELTICS: Kyrie Irving (t.v.) er klar for Boston Celtics. Her fra forrige sesongs finaleserie mot Golden State Warriors sammen med LeBron James der Ohio-laget tapte.
TIL CELTICS: Kyrie Irving (t.v.) er klar for Boston Celtics. Her fra forrige sesongs finaleserie mot Golden State Warriors sammen med LeBron James der Ohio-laget tapte. Foto: Gregory Shamus

Irving forlater James og Cavaliers i gigantovergang

Boston Celtics har foran den nye NBA-sesongen sikret seg stjernen Kyrie Irving (25) fra Cleveland Cavaliers i en stor byttehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtics meldte tirsdag kveld på sitt nettsted at klubben har hentet Irving i bytte med Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Zizic og retten til Brooklyn Nets' førsterundevalg i neste års draft.

– Kyrie er en av de beste scorerne i NBA. han har vist det på den største scenen av alle, NBA-finalen, de tre siste årene, sa Celtics' sportsdirektør Danny Ainge.

– Han har vunnet NBA-tittelen og OL-gull, og han er fire ganger uttatt på allstarlaget. Likevel mener vi at hans beste år ligger foran ham.

Sjokk
Det var et stort sjokk da Irving i juli offentlig uttrykte ønske om å forlate Cavaliers, der han har spilt sammen med LeBron James. Laget har vært i NBA-finale tre ganger på rad, og vunnet tittelen en av de tre gangene.

Celtics var best i Eastern Conference forrige sesong, men tapte for Cavaliers i sluttspillet. Playmaker Thomas mistet de siste kampene med skade, og det skal være usikkert om han rekker sesongstarten i oktober.

Celtics-deleier Wyc Grousbeck hyllet Thomas og Crowder, som har vært viktige brikker i laget.

Snitt
– Isiah og Jae har vært viktige for vår suksess. Isaiahs sluttspillprestasjoner vil leve i vår historie, og vi ønsker dem lykke til videre, sa han.

Irving hadde forrige sesong snitt på 25,2 poeng og 5,8 assists. Han har tre år igjen av sin kontrakt og vil tjene 60 millioner dollar (480 millioner kroner) i løpet av de tre årene. Scoringssnittet hans ventes å stige når han ikke lenger trenger å spille annenfiolin for LeBron James.

Thomas hadde forrige sesong scoringssnitt på 28,9, tredje høyest i NBA. Han har en sesong igjen av sin kontrakt.

(©NTB)