DREPTE 13: Varebilen som kjørte inn i folkemengder på travle La Rambla drepte 13 og skadet et titalls mennesker.
DREPTE 13: Varebilen som kjørte inn i folkemengder på travle La Rambla drepte 13 og skadet et titalls mennesker. Foto: Josep Lago/AFP

TV-kanal: To pågrepet i Marokko etter Spania-terror

To menn er pågrepet i Marokko, mistenkt for å ha tilknytning til den spanske terrorcellen som sto bak forrige ukes angrep. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de pågrepne har tidligere bodd i Barcelona og skal ha planlagt et angrep på den spanske ambassaden i Rabat, melder den marokkanske TV-kanalen 2M. Mannen mistenker også å ha tilknytning til IS. Han ble pågrepet i provinsen Nador, melder Reuters.

TV-kanalen sier det ikke er noen klar forbindelse mellom mannen og den spanske terrorcellen, men at han hyllet angrepene på Facebook.

Den andre mannen ble pågrepet i byen Oujda, men bor til vanlig i den spanske byen Ripoll. Ripoll er hjembyen til flere av de andre personene som er mistenkt for å stå bak angrepene i Spania forrige uke.

De to skal ha blitt pågrepet søndag, men lokale myndigheter har så langt ikke bekreftet dette.

Politiet i Spania tror terrorcellen som utførte forrige ukes angrep, hadde tolv medlemmer. To døde i en eksplosjon, mens seks andre ble drept av spansk politi. Tre andre er fengslet, og en ble løslatt tirsdag ettersom dommeren mente det ikke forelå nok beviser mot ham.

13 mennesker ble drept da en varebil pløyde inn i menneskemengden i paradegaten La Rambla, og en kvinne døde i et lignende bilangrep i byen Cambrils.

En mann ble senere funnet drept i en bil som skal ha blitt kapret av 22-åringen som antas å ha kjørt varebilen på La Rambla.

(©NTB)