Jonas Gahr Støre i Arendal under valgkampen i forrige uke.
Foto: NTB scanpix
Jonas Gahr Støre i Arendal under valgkampen i forrige uke. Foto: NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

Arbeidere jobbet svart på Støres brygge

Arbeiderne som oppgraderte brygga på landstedet til Ap-leder Jonas Gahr Støre i 2011, gjorde jobben uten at skatt og moms ble betalt.

Støre selv opplyser til Finansavisen at det var hans vaktmester på hytta i Kilsund i Arendal, Olaf Halvorsen, som var hans avtalepartner, og at alt mellom dem ble gjort opp med faktura og moms inkludert.

– Jeg har betalt for et avtalt oppdrag til avtalt pris, med faktura og moms til Olaf Halvorsen, opplyser Støre i en epost som Aps sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, har videresendt til Finansavisen.

– Hvordan han organiserte arbeidet var hans ansvar, sier Ap-lederen.

– Visste ikke at det var gjenytelser

Ifølge Finansavisen utførte ikke Halvorsen jobben alene. Vaktmesteren benyttet to arbeidere og alt ble gjort opp som gjenytelser og vennetjenester, uten skatt og moms.

Halvorsen sier han ikke var klar over at bytte av profesjonelle tjenester er skatte- og momspliktig.

Støre sier han ikke fikk informasjon om at det handlet om gjenytelser uten skatt og moms, og sier han ikke hadde grunn til å anta at det var behov for ytterligere oppfølging fra hans side.

– Halvorsen hadde totalansvaret

På sin egen Twitter-konto forklarer Støre tirsdag kveld ytterligere om hvorfor han mener det ikke ble utført svart arbeid.

«Finansavisen har i dag en førsteside og en sak om arbeid på min brygge i Kilsund som etterlater inntrykk av at jeg har benyttet svart arbeid. Det har jeg ikke», skriver Støre.

Videre forklarer han igjen at arbeidet på bryggen ble utført etter avtale og gjort opp til avtalt pris etter faktura og moms, før han skriver:

«Sommeren 2011, for seks år siden, var det behov for utbedring av bryggen. Oppdraget med utbedring ble gitt Olaf Halvorsen som hadde totalansvaret for utførelsen. Jeg forholdt meg til ham, som var ansvarlig for å utføre arbeidet med det utstyr og den hjelp han trengte».

Støre skriver videre at han mottok et brev fra Roland AS, hvor det var omtalt en intern konflikt i bedriften.

Konflikten dreide seg ifølge Ap-lederen om at det var benyttet ansatte og utstyr fra Rolands selskap i arbeidet på Støres brygge, og basert på et anslag vedla Roland en faktura til Støre for dette.

«I en senere samtale med selskapets advokat ble det understreket at Roland ikke hadde grunn til å mene at jeg var klar over at det var benyttet utstyr fra hans firma. Advokaten ba meg for øvrig se bort fra fakturaen», skriver Støre.

(©NTB(TV 2)