STYRTET: Det lille flyet styrtet like før klokken 12.30. Tirsdag kveld foregikk det arbeid på stedet. Foto: Petter Sørum-Johansen/TV 2
STYRTET: Det lille flyet styrtet like før klokken 12.30. Tirsdag kveld foregikk det arbeid på stedet. Foto: Petter Sørum-Johansen/TV 2

Tom (47) og Morten (48) mistet livet i flystyrten: – Tomrommet blir stort

HOLMESTRAND (TV 2): 200 mennesker deltok i en minnemarkering hos Gullhaug IL i Holmestrand tirsdag kveld. – Det blir store sko å fylle, sier sportslig leder i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Tom Håvard Kolstad (47) og Morten Rekstad (48) som mistet livet da et akrobatfly styrtet i åkeren ved Ekeberg skole i Holmestrand tirsdag. Begge var lokale.

Flyet styrtet like før klokken 12.30, bare ti minutter etter at det tok av fra Sandefjord lufthavn Torp.

Tirsdag kveld ble det arrangert en minnemarkering i klubbhuset til fotballklubben Gullhaug IL i Holmestrand. Morten Rekstad var leder av klubben, og rundt 200 mennesker møtte opp for å ta farvel og snakke om det som har skjedd.

– Det har selvfølgelig vært en trykket stemning, og folk har vært lei seg. Noen har grått og noen har vært i sjokk, sier Ole Petter Gravningen, sportslig leder i Gullhaug IL, til TV 2.

– Store sko å fylle

Han beskriver Rekstad som en pådriver for mye av det som er blitt gjort i klubben den siste tiden.

– Han var kjempeviktig for klubben. Han har brukt mye av fritiden sin på å drive klubben. Han har fått i gang et jentelag, og han har gjort at klubben vår er blitt en kvalitetsklubb. Han har bidratt til at vi har investert i både utstyr, gressmatte og kunstgressbane. Han har gjort kjempemye for klubben vår, fortsetter Gravningen.

– Det blir store sko å fylle. Jeg tror egentlig ingen er i stand til å legge ned like mye tid og krefter som han har gjort for å utvikle klubben videre. Det blir et stort tomrom, legger han til.

Både politiet og Statens havarikommisjon for transport arbeidet tirsdag kveld på stedet hvor flyet, som er av typen Pitts, styrtet. Like før klokken 21 ble flyet heist over på en henger.

Skolebarn ble øyenvitner

Flere skolebarn ble vitner til flystyrten, og et kriseteam var tirsdag på plass på skolen.

– Det kryr av ambulanser og politi her, så vi måtte gi elevene en forklaring. Nå er området sperret av. Noen av elevene har observert flyet, sa rektor Inger Rønning til TV 2 tirsdag ettermiddag.

Onsdag skal alle elvene ved barneskolen samles for å snakke om og få informasjon om flystyrten.

En skoleklasse ved Gjøklep ungdomsskole var også i nærheten av åkeren da flyet styrtet.

– Vi har snakket med elevene som har sett noe, og de som trenger det blir tatt hånd om av helsepersonell, sa rektor Bent Halvorsen.

Et øyevitne TV 2 har snakket med forteller at flyet gikk i sirkler før det styrtet ned i åkeren.