Celtic klar for Champions League tross Ajer-selvmål

Skottene vaklet, men hadde til slutt full kontroll mot Astana.

Astana-Celtic (4-3, 4-8 sammenlagt)

Se selvmålet i Sportsnyhetene øverst.

Med 5-0 å gå på fra hjemmekampen fikk Kristoffer Ajer sjansen fra start for Celtic borte mot Astana i playoff til Champions League.

Det ble ikke en spesielt lykkelig kamp for Ajer individuelt. 19-åringen var sist på ballen ved Astanas 1-0-mål.

Nordmannen kastet seg frem for å blokkere et skudd, men var uheldig og satte ballen i eget nett.

Det skjer samme dagen som det ble kjent at han er tatt ut i Norges U21-landslagstropp, og ikke for A-landslaget. Noen hadde trodd at han skulle være med blant de store guttene etter spilletid hos Celtic i det siste.

– Vi skal være forsiktige med å ta inn så unge spillere, svarte landslagssjef Lars Lagerbäck på TV 2s spørsmål om 19 år gamle Ajer.

– Jeg hadde gjerne sett at han var med allerede nå. Denne kvaliken er jo ferdig med tanke på å kvalifisere seg til VM i 2018, så nå skal det bygges et lag som skal ta oss til EM i 2020. Der tror jeg både Ajer og Martin Ødegaard kommer til å være viktige bidragsytere, og derfor håper jeg Lagerbäck snart tar de med i en A-tropp så lenge de presterer som de har gjort den siste tiden, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Slet defensivt

Forsvarsspillet ellers var heller ikke spesielt overbevisende, men for Celtic kollektivt endte det imidlertid lykkelig til tross for 3-4-tap.

Med 8-4-seier sammenlagt er Rosenborgs overmenn klar for gruppespillet i Champions League etter den playoff-kampen i turneringens historie med flest mål.

Scott Sinclair utlignet for skottene i første omgang, før Astana gjorde det litt spennende i andreomgang med to raske scoringer av Patrick Twumasi og Serikzjan Muzjikov.

20 minutter før slutt satte Twumasi inn sitt andre og 4-1.

Løsnet til slutt

Astana måtte fortsatt ha sju nettkjenninger for å avansere og fortsatte å angripe og skape sjanser.

Dermed ble det også rom for kontringer, og Celtics Olivier Ntcham utnyttet en av disse mulighetene og satte inn 2-4 via en Astana-forsvarer. Leigh Griffiths fikk sette inn kampens siste mål da vertene hadde gitt opp.