Geir Høgås har sørget for å skaffe seg et personlig skilt – og at det passer eieren er det ingen tvil om. Foto: Privat
Geir Høgås har sørget for å skaffe seg et personlig skilt – og at det passer eieren er det ingen tvil om. Foto: Privat

Geir har ikke bart – derfor skaffet han seg dette skiltet

– Jeg har bare gått og ventet på denne muligheten.

Personlige bilskilt har virkelig blitt en farsott på kort tid i Norge. Det ble endelig åpnet for dette i våres, og responsen lot ikke vente på seg. Så stor var pågangen, at serveren til Statens vegvesen knakk helt sammen, i det tusenvis av nordmenn logget seg på.

Interessen har fortsatt i tiden etterpå også. Tusenvis har bidratt til å gjøre trafikkbildet litt mer interessant, og ikke minst: Overskuddet fra ordningen går til et godt formål, nemlig til trafikksikkerhetstiltak.

Skiltene på Jon Arne sin Tesla vekker mye oppmerksomhet

Mangler en "e"

Det er folk i alle aldre og med forskjellig bakgrunn som har skaffet seg personlige bilskilt. En av dem er en vaskeekte trønder. Geir Høgås har dessuten bart, slik trøndere skal ha. Unnskyld, mustache, heter det.

– Ja, jeg må poengtere at jeg ikke har bart. Jeg har altså mustach. Og som det framgår på skrivemåten på skiltet, uten -e til slutt, sier Høgås.

Riktig skrivemåte er altså "mustache", men Høgås er medlem av Den Norske Mustachklubb av 1991. Og der skrives det altså uten e.

Da var det naurligvis det han ville ha på skiltet sitt også. Dermed står det MUSTACH på bilen hans.

Pågangen rundt personlige bilskilter har vært voldsom

Står og venter

De som møter han skjønner fort greia, når de ser Geir sitte bak rattet.

– Alle de jeg har fått tilbakemeldinger fra er positive. De synes det er artig med et skilt som forteller noe om eieren av bilen. Det hender faktisk at det står folk og venter for å se hvordan jeg ut, når de først har fått øye på bilen.

– Andre kjører ekstra sakte forbi i trafikken for å ta en ekstra kikk når de kommer opp på siden, forteller mustach-entusiasten.

Fikk TACO-skilter på BMW-en sin – og masse oppmerksomhet

Bil mindre interessant

I dag jobber Geir i IT-bransjen, men han er faktisk utdannnet bilelektriker.

– Utdannelsen tok jeg i Sverige, men jeg har aldri praktisert yrket jeg er utdannet til. Det var mer i ungdommen at dette fascinerte meg. Da skrudde og mekket jeg på biler, forteller han.

Nå kjører han en nyere Toyota Auris, og den vil han nok ikke behøve å mekke så mye på.

Teslaeieren valgte et ironisk skilt på SUVen sin