Koriann Evans mistet foreldreretten over sine to barn etter å ha tatt en heroinoverdose med barna i baksetet. Nå jobber hun for å informere andre om faren. (AP Photo/Dake Kang)
Koriann Evans mistet foreldreretten over sine to barn etter å ha tatt en heroinoverdose med barna i baksetet. Nå jobber hun for å informere andre om faren. (AP Photo/Dake Kang) Foto: Dake Kang

Koriann (36) tok overdose mens hun kjørte med to barn i baksetet

For to år siden hentet Koriann Evans sine to barn hos bestemoren. På vei hjem satte hun et skudd og mistet bevisstheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sønnen (2) og datteren (5) i baksetet, dro Koriann og kjøpte en dose heroin hos dealeren sin.

Hun stoppet på en parkeringsplass og satte skuddet, og kjørte videre. Det gikk bare noen minutter før hun ikke klarte å puste.

Hun klarte å sette foten på bremsen og stanset bilen før hun var bevisstløs. Vitner hjalp både henne og barna ut av bilen før ambulansen kom. Det var like før barna ble vitne til at moren døde.

Ambulansepersonellet ga henne antidot som brukes ved heroinoverdoser, og dette berget livet hennes.

Koriann Evans' dramatiske opplevelse ga henne en så stor støkk at hun klarte å slutte med heroin. Nå snakker hun om avhengigheten sin for å få andre til å tenke seg bedre om før de gjør samme valg som henne.

Koriann Evans leser sitt eget kriminelle rulleblad hjemme i Bellevue, Ohio. (AP Photo/Dake Kang)
Koriann Evans leser sitt eget kriminelle rulleblad hjemme i Bellevue, Ohio. (AP Photo/Dake Kang) Foto: Dake Kang

Hun mistet foreldreretten for barna sine, men hun ser dem regelmessig. Det er motivasjon nok til å holde seg nykter, og i arbeid. Hun jobber også for å bli veileder for mennesker som vil ut av misbruket.

– I det øyeblikket visste jeg at noe måtte endre seg inni meg. For avhengigheten min drepte nesten meg, mine to barn og kanskje noen fler, sier Evans til AP.

Siden 2006 er det en nedgang på 24% i antall omkomne som følge av promillekjøring i USA, ifølge tall fra National Highway Traffic Safety Administration. Men antall omkomne som følge av kjøring i rus, stiger kraftig, ifølge myndighetene.

i 1993 ble 2003 narkotikarusede bilførere drept. I 2015 var tallet 7438. Disse tallene dekker kun bilførere som var ruset selv. Man har ikke oversikt over hvor mange passasjerer eller førere i andre biler som er drept i ulykker hvor narkorus forårsaket ulykken.

Politiet sier at misbrukerne ofte setter skuddet i bilen. De er enten så desperate etter å få en dose, eller så syke av abstinenser, at de ikke klarer å vente til de kommer hjem.

– Det er noe som skjer oftere. De kjøper ikke lenger dop for å ruse seg på en fest, eller hjemme med venner. De tar dosen med en gang de har fått tak i den, sier