Politiet: Fant kvinnelik uten hode, armer og bein i sjøen utenfor København

Politiet arbeider med å undersøke funnstedet. Kan ikke bekrefte den dødes identitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i København har fått meldinger om et funn av en død kvinne i vannet sørvest for Amager ved Køge Bukt, melder tv2.dk.

– Det var en forbipasserende som fant en død død person i vannkanten. Det er kun funnet en overkropp. Det vil si at at det mangler armer, bein og hode, opplyser etterforskningsleder Jens Møller på en pressekonferanse mandag kveld.

Se hele pressekonferansen øverst.

Funnet er gjort i området hvor politiet har drevet søk etter den svenske journalisten Kim Wall (30) som er savnet etter å ha omkommet i ubåten til danske Peter Madsen.

Kan ikke bekrefte identitet

– Vi ser at det spekuleres i at funnet kan være Kim Wall, men det kan vi ikke bekrefte på dette tidspunkt, sier Møller.

Syklisten observerte noe i vannkanten. Det viste seg å være del av en død kvinne. FOTO: TV 2 Danmark
Syklisten observerte noe i vannkanten. Det viste seg å være del av en død kvinne. FOTO: TV 2 Danmark

– Liket har ligget i vannet en tid. Dette er ikke en som har falt i vannet i dag, sa han. Ifølge Møller er det heller ikke mulig å si noe om alderen til den døde kvinnen som er funnet.

Politiet vil nå forsøke å identifisere henne ved hjelp av DNA, noe som kan ta tid. Et foreløpig resultat fra obduksjonen kan imidlertid være klart alt tirsdag, sier Møller.

Forsvant sporløst

Det er halvannen uke siden Kim Wall sporløst forsvant. Hun ble sist sett i den private ubåten «Nautilus» sammen med forsker og oppfinner Peter Madsen.

Politet har sperret av et større område og søker videre i sjøen i Amager utenfor København. Foto: Martin Sylvest / NTB scanpix
Politet har sperret av et større område og søker videre i sjøen i Amager utenfor København. Foto: Martin Sylvest / NTB scanpix Foto: Martin Sylvest

Wall ble meldt savnet av kjæresten 11. august. Han fryktet at det var skjedd henne noe på sjøen. Ubåten ble så funnet nær Drogden Fyr, og det ble opprettet radiokontakt med Peter Madsen som opplyste at han satt kursen mot land.

På vei inn sank imidlertid ubåten, og Madsen ble reddet i land. Da forklarte han at Wall ikke var om bord, og at hun var satt i land dagen før.

Siktet for drap

Peter Madsen har i avhør endret forklaring flere ganger. Politiet trodde ikke på ham, og siktet ham for drap.

Mandag endret han forklaring og sa at det skjedde en ulykke om bord i ubåten Nautilus, og at det er grunnen til at Kim Wall er død. Han innrømmet også at han begravde Wall til sjøs i Køge.

Saken er under etterforskning, og Madsen er fortsatt siktet for drap under skjerpende omstendigheter, skriver politiet i en pressemelding.

Madsen er varetektsfengslet til 5. september. Han erkjenner seg ikke skyldig.

Saken oppdateres.