Forrest Wood setter et skudd heroin i armen under en bro ved Wishkah River i Kurt Cobains minnepark i Aberdeen, Washington.
Forrest Wood setter et skudd heroin i armen under en bro ved Wishkah River i Kurt Cobains minnepark i Aberdeen, Washington. Foto: David Goldman/AP

Forrest (24) sverget på at han ikke skulle ende opp som foreldrene

Forrest Wood vokste opp omringet av voksne som dopet seg. Han sverget på at han skulle bort og leve et godt liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrest kvittet seg med skjeer og nåler og forberedte seg på smerten og sykdommen han visste han måtte gjennom for å oppnå livet han drømte om.

24-åringen vokste opp med narkomane foreldre i Kurt Cobains hjemby Aberdeen i Washington state, USA. Han er vant til å se folk sette skudd, og kjenner altfor godt til håpløsheten ved et liv som narkoman. Derfor sverget han for seg selv at han ikke skulle endre opp slik.

Han drømte om et bedre liv. En jobb som viltvokter i en nasjonalpark.

– Jeg vil bare være lykkelig, sier han til Associated Press (AP), som møter han i parken i Aberdeen, Washington.

En uke senere ba han moren om penger til bussen. Han fikk sju dollar. Sammen med en venn skrapte de sammen de 20 dollarene det koster for en poste heroin, og satte et skudd.

Han forteller AP om angeren han føler i samme øyeblikk som den brune vesken flyter inn i blodåren. Heroinen gjør ham ikke lykkelig, bare nummen.

Forrest Wood forteller at han angrer umiddelbart etter å ha satt skudd med heroin. Han drømmer om et bedre og meningsfylt liv.
Forrest Wood forteller at han angrer umiddelbart etter å ha satt skudd med heroin. Han drømmer om et bedre og meningsfylt liv. Foto: David Goldman

Han vet at moren sitter hjemme og venter ved telefonen. Hver gang den ringer frykter hun dårlige nyheter. Hun har mistet en bror i overdose. Selv er hun nykter ved hjelp av metadon, men sliter med dårlig helse, og bekymringer over sønnen.

Forrest har vært arrestert mange ganger. Han skylder tusenvis av dollar i bøter, og lurer på om han noen gang vil klare å komme seg ut av det livet han lever.

– Jeg drømmer om å gå på skole. Om å jobbe som viltvokter. Jeg forsøker å skape meg en mening, men istedet går jeg rundt uten mål og mening, sier han.

Forrest er ikke alene om å leve i denne dystre virkeligheten. Aberdeen ligger i Grays Harbor Couty, et avsidesliggende sted i staten Washington, USA. Her dør det dobbelt så mange overdose som gjennomsnittet i USA.

Narkotikaepedemien viser ingen tegn på å avta. Heroinmisbruk har økt med hundre prosent siden 2010, ifølge DEA. Økningen startet etter at leger