MJAU DA: «Løvenes konge»-tilhengerne har mottatt filmprodusenten og -instruktørens nye uttalelser om «Scar» og «Mufasa» svært dårlig.
MJAU DA: «Løvenes konge»-tilhengerne har mottatt filmprodusenten og -instruktørens nye uttalelser om «Scar» og «Mufasa» svært dårlig. Foto: Disney

«Løvenes konge»-fans raser etter ny avsløring

«Løvenes konge»-skaperne Don Hahn (61) og Rob Minkoff (55) får skylden for å ha ødelagt mang en barndom etter å ha antydet at «Scar» og «Mufasa» ikke er brødre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Løvenes konge» fra 1994 er en av Disneys største klassikere.

I forbindelse med den kommende DVD- og BluRay-relanseringen av filmen, kommer filmprodusent Don Hahn (61) og filminstruktør Rob Minkoff (55) nå med en liten avsløring, skriver Today.

I filmen blir «Mufasa» drept av sin yngre bror, «Scar», mens førstnevnte redder sønnen «Simba» fra å bli trampet ihjel av en flokk ville gnuer.

Til HelloGiggles sier produsent Hahn at det er lite sannsynlig at «Scar» og «Mufasa» virkelig er brødre.

– Da vi lagde filmen, snakket vi om at det var svært sannsynlig at «Scar» og «Mufasa» ikke hadde de samme foreldrene, sier han.

LØVEKONGEN: Don Hahn regisserte Disney-klassikeren i 1994. Foto: Stella Pictures.
LØVEKONGEN: Don Hahn regisserte Disney-klassikeren i 1994. Foto: Stella Pictures.

Og:

– Måten løver holder på i det ville... Når den mannlige løven blir eldre, kommer en annen barsk løve og dreper overhodet i flokken. Dette fører til at de kvinnelige løvene går i brunst, og de nye, yngre løvene dreper kongen og dreper alle ungene. Nå er han den nye løven som leder flokken.

En barndom i ruiner

Uttalelsene har opprørt flere «Løvenes konge»-fans, som absolutt ikke kan «feel the love tonight».

På Twitter klager de sin nød.

–Hva? Dere skal ikke ødelegge barndommen for oss. «Mufasa» og «Scar» er blodbrødre. Og det er det, skriver en kvinne med store bokstaver.

På det populære TV-programmet «Good Morning America» sin offisielle Twitter-side, omtaler de uttalelsene som uoversettelige «outrageous!».

Kjendisnettstedet TMZ skriver «UMM WHAT?!», mens Buzzfeed skriver dette: «Hvis du antok at «Mufasa» og «Scar» var brødre i «Løvenes konge», har du blitt like lurt som resten av oss».

Den grunne delen av genpoolen

Filminstruktør Minkoff sier at det en sjelden gang skjer at en flokk fungerer med to hannløver.

– En av løvene vil alltid være ute i periferien. Vi forsøkte å bruke disse dyrefaktaene i historien, så vi regnet med at «Scar» og «Mufasa» ikke helt kunne være fra den samme genpoolen, sier han.

Han viser til en av «Scar» sine replikker i filmen.

– Det er faktisk det «Scar» sier. På et tidspunkt har han replikken «Jeg er fra den grunne delen av genpoolen» mens han snakker med «Mufasa» , da «Mufasa» blir sur på ham fordi han ikke deltok i «Simbas» kroning, sier han.

Milliardene rant inn

Brødre eller ei – den 88 minutter lange tegnefilmen ble med sine 7,2 milliarder kroner i inntjening den mest innbringende filmen i 1994.

Den er Walt Disney Animation Studios tredje mest sette klassiker, kun slått av «Frost» og «Zootoopia».