Petter og Vendela: – Håper vi kan bli gamle sammen

Det TV-aktuelle paret Petter Pilgaard (37) og Vendela Kirsebom (50) har derimot ingen planer om å bli samboere med det første.

Petter Pilgaard (37) og Vendela Kirsebom (50) har vært et av landets mest omtalte kjendispar i år, og nå er de klare for å la TV-seerne få et innblikk i deres hverdag.

Mandag har dokuserien «Vendela + Petter» premiere på TV 2 Livsstil.

– Vi liker å være sammen, og vi liker å jobbe sammen. På «Farmen kjendis» drev vi gård sammen, så egentlig er det ikke så rart med et eget TV-program, sier Vendela Kirsebom til «God morgen Norge».

I dokuserien henger kameraene med både på jobb og på privaten, og paret er ikke redde for å dele sine følelser med TV-seerne.

– De er så hyggelig de som har fulgt oss med kameraene, så vi tenker ikke over at de er med. Vi lever vår hverdag. Også er det perfekt om vi krangler, så kan vi spole tilbake og se, sier Petter lattermildt til «God morgen Norge» om livet foran kameraene.

Trodde ikke på forholdet

TV-profilen Petter og modellen Vendela møtte hverandre under innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer, og inne på realitygården ble de gode venner.

Tidligere i år begynte pressen å spekulere om vennskapet hadde ført til noe mer, og etter en sydentur med Se og Hør skrev ukebladet at paret var «veldig forelsket».

TV-STJERNER: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard får sin egen dokuserie på TV 2, «Vendela + Petter». Foto: Bjørn Wad/TV 2
TV-STJERNER: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard får sin egen dokuserie på TV 2, «Vendela + Petter». Foto: Bjørn Wad/TV 2

I mai bekreftet Petter og Vendela at de er kjærester, men likevel var det mange som ikke trodde at forholdet var ekte.

– Jeg tror det er fordi vi var vi litt sene med å bekrefte at det var slik. Vi hadde lyst til å være helt sikre, også ville vi informere venner og familie først. Så vi brukte kanskje litt lang tid, sier Vendela.

– Jeg skjønner at mange ikke trodde på det. Jeg trodde ikke på det selv en gang, før det skjedde. Det er vel ikke mange som hadde sett for seg at jeg skulle klare å kapre Vendela, sier Petter.

– Fantastisk å være forelsket

Paret forteller til «God morgen Norge» at følelsene oppstod etter «Farmen kjendis»-innspillingen.

– Det var der la vi fundamentet. Et langvarig forhold bør bygge på vennskap i bunnen, sier Petter.

Verken Petter eller Vendela hadde ventet at det skulle oppstå romantiske følelser mellom dem.

– Det var ganske heftig, siden jeg hadde bestemt meg for å være singel og jeg hadde ikke lyst på kjæreste. Da jeg skjønte det, så var det spesielt, siden det er mange år siden jeg har hatt slike følelser og vært på date. Men det er jo en fantastisk følelse å bli forelsket, sier Vendela.

Ingen flytteplaner

– Har dere planer om å flytte sammen?

– Alle spør om det. Vi koser oss og tenker at vi får se hva vi gjør i fremtiden. Vi har det fint nå og har akkurat blitt kjærester, så det er kanskje ikke så vanlig å flytte sammen så tidlig, sier Vendela.

– Jeg synes det er greit å ta ting naturlig. Også er det hyggelig å ha mulighet til å ha litt rom fra hverandre, dersom man føler for det. Det er behagelig slik vi har det nå, med to forskjellige boliger å være i, sier Petter.

Det nyforelskede paret forteller at de allerede kjenner litt på bryllupspress fra familie og venner.

– Mamma har allerede sett for seg i hodet hvordan brudekjolen til Vendela skal se ut. Hun er mildt sagt overivrig, sier Petter.

Vil bli gamle sammen

Paret medgir at de ser for seg at de skal bli gamle sammen.

– Jeg håper det. Jeg har ikke lyst til å bytte nå. Jeg har surret så mye før i livet, så når man først har funnet den man passer med, så er det for dumt å bytte det ut, sier Petter.

For syv år siden hadde Petter dokuserien «Petter elsker Mari» på TV 2, sammen med si daværende forlovede Mari Haugersveen. Paret gikk fra hverandre i 2012. Petter ble rikskjendis etter at han vant «Paradise Hotel» i 2009, og etter det jobbet han som programleder i radiokanalen NRJ.

Vendela bor på Oslo vest sammen med døtrene sine på 17 og 19 år. Hun har i mange år jobbet som modell, og var tidligere gift med Olaf Thommessen, som i flere år var nestleder i Venstre.

«Vendela + Petter» har premiere på TV 2 Livsstil mandag klokken 21.30. Du kan også se serien på TV 2 Sumo.