Politiet etterlyser Younes Abouyaaquoub (22) som de mener er på flukt etter terroren i Barcelona.

Marokkaneren Abouyaaquoub er mistenkt for å være mannen som kjørte varebilen inn i folkemengden på La Rambla i hjertet av Barcelona, torsdag.

Bildet over er hentet fra en overvåkningsvideo på et kjøpesenter like ved åstedet for angrepet. Bildet er tatt sekunder etter at 13 personer ble meid ned av varebilen i Barcelonas hovedgate.

15 døde

Mandag opplyste politiet at tallet på omkomne i terrorangrepet er 15 personer. Det femtende offeret er en mann som ble funnet knivstukket i en bil, melder nyhetsbyrået Ap.

Politiet tror mannen ble drept av terroristen Younes da han flyktet fra åstedet.

Drapet kommer i tillegg til de 13 personene som ble drept i bilangrepet på La Rambla og en kvinne som ble drept noen timer senere i et angrep i byen Cambrils.

Politiet har publisert bilder av den etterlyste mannen på twitter.
Politiet har publisert bilder av den etterlyste mannen på twitter.

Terrorcelle på 12 menn

22-åringen som fortsatt er etterlyst er trolig en del av en terrorcelle fra byen Ripoll i Katalonia, som består av til sammen 12 menn.

Fire av dem er pågrepet av politiet, fem er skutt og drept av politiet, og to mistenkes å ha mistet livet i en gasseksplosjon i byen Alcanar, forrige onsdag.

Abouyaaquoub er trolig den eneste som er på frifot etter angrepet, og politiet har helt siden torsdag jaktet intenst etter 22-åringen.

Spansk politi har tidligere uttalt at det var marokkanske Driss Oukabir (28) som leide varebilen. Han ble etterlyst, og senere pågrepet – kort tid etter angrepet.