SAVNET: Kim Isabel Wall ble med ubåteieren Peter Madsen for å lage reportasje om ham. Siden er hun ikke sett.
SAVNET: Kim Isabel Wall ble med ubåteieren Peter Madsen for å lage reportasje om ham. Siden er hun ikke sett. Foto: Ritzau/Tom Wall, Kims bror

Madsen innrømmer: Ulykke om bord forårsaket Kims død

Peter Madsen har i avhør fortalt at han har begravet Kim Wall (30) til sjøs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peter Madsen har i avhørt forklart at det skjedde en ulykke om bord i ubåten Nautilus, og at det er grunnen til at Kim Wall er død, melder dansk politi i en pressemelding.

– Siktede har til politiet og retten forklart at det skjedde en ulykke om bord på ubåten, som har medført Kim Walls død, og at han etterfølgende har begravet henne til sjøs, på et ikke nærmere definert sted i Køge bukt, opplyser politiet.

Det er halvannen uke siden den svenske journalisten Kim Wall (30) sporløst forsvant, etter å ha gått om bord i ubåten til danske Peter Madsen.

Dansk politi bekrefter mandag formiddag at siktelsen om uaktsomt drap mot Peter Madsen opprettholdes etter den nye informasjonen som har kommet frem i avhør.

– Madsen er lettet

Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, opplyser til Ekstra Bladet at hennes klent er lettet over at opplysningene nå er kommet frem.

– Han er lettet over opplysningene som er blitt frigitt, skriver hun i en SMS.

– Min klient vil gjerne at hele hans forklaring kommer ut, men det er politiet som styrer den delen, legger hun til.

Både danske og svenske sjøfartsmyndigheter deltar i søket etter Wall. De har utarbeidet en konkret rute for hvor ubåten har kjørt, som er i området Køge bukt og Øresund.

Ingen har sett 30-åringen siden 11. august.

Dykkere har gjort konkrete søk etter Wall, men har foreløpig ikke gjort funn. Dykkere vil fortsetter arbeidet mandag.

Strømninger

Svensk politi trappet i helgen opp søket etter Wall i området rundt Skåne, langs svenskekysten.

Det er dansk politi som leder etterforskningen, men svensk politi bistår tett i arbeidet. Letearbeidet ble intensivert i området i sørlige Skåne, etter oppfordring fra dansk politi.

Det søkes etter Wall, både med politibåt og redningsselskapets båter, hvor Wall og Madsen ble sett torsdag kveld.

Grunnen til at søket i helgen ble flyttet sørover var analyser av havstrømmene i området Wall forsvant i.

– Vi har gjennomført søk tidligere, og samarbeidet med dansk politi gjennom hele etterforskningen. Men siden lørdag har vi politiets sjøpatrulje fra Stockholm gjennomført søk i Skåne-område. Dette er med bistand fra både redningsselskapet og politihelikopter, sier Jimmy Modin, talsperson for svensk politi region syd til Expressen.

Dansk politi mistenker at Wall kan bli funnet i dette området.

Både politihelikopter, båter og hundepatruljer deltar i søket.

Hjelp

Familien til Kim Wall delte forrige uke et følelsesladd brev, der de trygler om hjelp til å finne journalisten.

– Vi opplever de verste dagene i vårt liv nå. La oss få vite hva som har hendt, skriver de blant annet. De ber deretter alle som kan vite noe om å kontakte politiet med en gang, og sier at de ikke har gitt opp å finne datteren i live.

Det var i forbindelse med en reportasje at Kim Wall ble med oppfinner og forsker Peter Madsen ut med hans selvlagde ubåt, Nautilus.

Madsen og Wall seilte ut fra København torsdag kveld. Fredag forsvant ubåten, før den dukket opp igjen fredag formiddag. Kort tid senere sank ubåten, men Madsen ble reddet av redningsmannskapene.

Ingen vet hvor Kim Wall befinner seg.

Peter Madsen hevder at han satte av kvinnen på en restaurant ved Refshaleøen torsdag kveld, og at han reiste videre alene. Ifølge politiet har han imidlertid endret sin forklaring, uten at det er kjent hva forklaringen er endret til.