Sprudlende Neymar med to mål og to assist i hjemmedebuten

Neymar scoret to mål i sin hjemmedebut for Paris Saint-Germain og bidro til å sende laget til topps på tabellen. Toulouse ble slått 6-2.

Det er enorme forventninger til brasilianeren som ble verdens dyreste spiller da PSG utløste hans utkjøpsklausul på over to milliarder kroner i kontrakten med Barcelona.

Forsinket papirarbeid hindret Neymar i å debutere mot Amiens i serieåpningen, og publikum i den kampen måtte nøye seg med å se ham smile og vinke.

Neymar scoret i borteseieren mot Guingamp i forrige runde, men søndag kveld fikk han omsider vise sine kunster på Parc des Princes. Han scoret to mål og la opp til to andre.

– Publikum var fantastisk og skapte en flott atmosfære, sa Neymar til Canal Plus gjennom en tolk.

Etter kampen sto selv Toulouse-spillerne i kø for å ta ham i hånden og gratulere.

Han brukte en halv time på å score sitt første mål på sin nye hjemmebane, da han utlignet Toulouses tidlige ledermål ved Max Gradel.

Noen minutter senere sendte Adrien Rabiot PSG i ledelse for godt etter veggspill med Neymar.

Etter pause ble Marco Verratti utvist i det 69. minutt, men PSG lot seg ikke affisere av at laget måtte spille i undertall. Edinson Cavani punkterte kampen med et straffespark Neymar skaffet.

Gjestene fikk en ny redusering ved Christopher Jullien, men Javier Pastore og Layvin Kurzawa økte hver sin gang før Neymar satte punktum på overtid.

Seieren var stor nok til å løfte PSG til tabelltopp med full pott og bedre målforskjell (11-2) enn tittelforsvarer Monaco (8-3) og Ole Sælnes' Saint-Étienne (5-0).

(©NTB)