Alonso ble Chelseas store helt på Wembley: – Har aldri scoret et så fint mål før

Marcos Alonso ble Chelseas store helt med to scoringer i Tottenhams første kamp i Premier League på Wembley.

Tottenham – Chelsea 1-2:

Marcos Alonso sendte Chelsea i ledelsen med skikkelig frispark-magi i det 24. minutt.

Se Alonsos frispark-magi øverst!

Men en uheldig innbytter Michy Batshuayi kunne ødelagt alt for Chelsea da han på klønete vis scoret selvmål ti minutter før slutt.

Tre minutter før slutt reddet imidlertid Alonso dagen for både innbytter Batshuayi og Chelsea da han fra skrått hold scoret 2-1-målet for blåtrøyene på Wembley.

– Jeg har ikke scoret på et vakrere frispark. Det var et godt treff. Jeg har ikke scoret et så fint mål på trening heller. Jeg er veldig glad for seieren, og jeg synes at vi viste at vi står sammen som et lag. Og vi var 100 prosent disiplinert, sa Alonso etter kampen.

Lagkamerat David Luiz var strålende fornøyd med resultatet.

– Forrige uke var ikke bra for oss. Vi spilte en fryktelig første omgang mot Burnley. Men i dag tok vi en fantastisk seier mot et fantastisk lag med strålende spillere. Vi viste karakter, og det er viktig, sa brasilianeren.

Manager Antonio Conte mente Chelsea-spillerne viste den samme vinnerviljen som forrige sesong.

– Først av alt vil jeg takke mine spillere for deres vilje, lidenskap og evne til å spille med hjertet utenfor drakten på banen. Forrige kamp var et vanskelig øyeblikk for oss. Jeg er henrykt over spillerne evne til å kjempe for hver eneste ball. Det viste meg at vinnerviljen fra forrige sesong fremdeles er i laget, sa han til Sky Sports News.

– Kunne ikke gjort det bedre
Ekspertene lot seg imponere både over Alonsog og måten Chelsea revansjerte nederlaget mot Burnley på.

– Frisparket han scoret på var Lloris sjanseløs på. Det kunne ikke Alonso gjort bedre. Men 2-1-scoringen burde han reddet, slo TV 2-ekspert Petter Myhre fast etter Alonsos to scoringer.

– Chelsea og Conte har stått opp fra de døde. Etter kampen ble Alonso hyllet av alle sine lagkamerater. Dette var Contes dag. Etter et grusomt tap i premieren kom de til Wembley, hvor Tottenham var store favoritter, med en plan. Og den planen fungerte, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Tottenham var best på alle statistikker i kampen, men det var Chelsea som vant. Men når du har Conte som trener, så har du en trener som aldri gir seg, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Morata bommet på kjempesjanse
Det var Chelsea som tok kommandoen fra start på Wembley og presset Tottenham bakover på banen i åpningsminuttene.

Etter bare drøye fire minutters spill fikk Morata en alle tiders mulighet til å sende Chelsea i ledelsen. Men i god posisjon headet han utenfor etter et perfekt innlegg fra Azpilcueta.

– En kjempemulighet. De skal du sette, slo TV 2-kommentator Øyvind Alsaker fast.

– Han scorer på slike ni av ti ganger, mente ekspertkommentator Petter Myhres om Moratas megasjanse.

– Et prosjektil over lagkameratene
Fem minutter senere var det Harry Kanes tur til å presentere seg. Forrige sesongs toppscorer prøvde seg med et langskudd fra langt hold. Chelsea-keeper Thibaut Courtois stod imidlertid i veien for mål.

I det 24. minutt fikk Chelsea frispark fra omlag 20 meters hold.

Marcos Alonso steg frem og skrudde ballen vakkert over muren før den duppet i mål bak Lloris. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mente frisparket ikke kunne ha blitt utført bedre.

– For et drømmetreff av Alonso og nå kan Chelsea slippe jubelen løs. Lloris var milevis fra å redde den. Skuddet kom som et prosjektil over lagkameratene, mente Alsaker, og fikk støtte av Myhre.

– Det er vanskelig å gjøre det vakrere, sa han.

Harry Kane fikk en kjempesjanse til å utligne for Spurs i det 41. minutt.

Han ble spilt fri på kanten av Dele Alli, men fra skrått hold måtte Kane se sitt praktskudd gå i stolpen og ut.

Dermed kunne Chelsea gå til pause med 1-0-ledelse etter en svært underholdende førsteomgang på Wembley.

– Øyeblikket vi husker er defintivt frisparket fra Alonso etter 24 minutter, oppsummerte Alsaker etter de første 45 minuttene pluss tilleggsminutter på Wembley.

Conte sendte alle man i forsvar
Etter pause gikk Spurs rett i angrep. Jakten på 1-1-scoringen var i gang.

Chelsea la seg imidlertid med en forsvarsmur utenfor 16-meteren og på egen banehalvdel. Den muren var vanskelig å bryte gjennom for Spurs.

– Jeg er usikker på om Chelseas forsvarsmur vil slå sprekker til slutt, konkluderte Petter Myhre etter én times spill.

20 minutter før slutt kunne Morata doblet for Chelsea. Blåtrøyene benyttet sjansen og kontret. Morata fikk ballen i god posisjon innenfor 16-meteren. Skuddet gikk via en Spurs-forsvarer utenfor og til corner.

To minutter senere var Willian enda nærmere. Fra 22 meter smalt han til, men skuddet fra distanse traff stolpen og ut.

– Det var strålende utført. Han bare feiet skuddet i stolpen. Utur at den ikke gikk inn, mente Myhre om Willians stolpeskudd.

Ti minutter før slutt kom Michy Batshuayi inn for Álvaro Morata hos Chelsea.

Alonso reddet dagen for Chelsea
Det ble et skjebnesvangert bytte. For på omtrent sitt første touch headet Michy Batshuayi ballen på klønete vis i eget nett etter frispark fra Tottenhams Christian Eriksen.

– Det var en uheldig innbytter Michy Batshuayi. Men Eriksens høyrebein ble nok en gang utslagsgivende. Det var fryktelig trist for Michy Batshuayi, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Tre minutter før slutt mistet Tottenham ballen i farlig posisjon, og til slutt endte ballen opp hos Alonso. Fra skrått hold satte han inn 2-1-scoringen til Chelsea i det 87. minutt.

– Har du sett på maken, Alonso scoret igjen. Se på de gledesscenene i Tottenhams nye storstue. Men Lloris hadde sannsynligvis mulighet til å redde den avslutningen, mente Alsaker.

Alonsos andre for dagen sørget for at Tottenham måtte se seg slått 2-1 i sin første kamp på Wembley i Premier League.

Før kampen: Morata fikk debuten fra start
Den tidligere Real Madrid-spissen Álvaro Morata fikk sin debut fra start mot Chelsea. Det gjorde også midtbanespilleren Tiemoue Bakayoko, som ble hentet fra Monaco tidligere i sommer.

Antonio Conte måtte imidlertid klare seg uten suspenderte Gary Cahill. Han ble erstattet av Andreas Christensen i forsvaret.

Hos vertene Tottenham erstattet Kieran Trippier Kyle Walker-Peters på høyrebacken, mens Victor Wanyama kom inn for Moussa Sissoko på midtbanen.

Danny Rose, Erik Lamela og Georges-Kevin Nkoudou var som kjent uaktuelle på grunn av skader.

Chelsea hadde forøvrig før kampen ikke tapt sine to første kamper for sesongen i den engelske toppserien siden 1973.

Slik startet lagene:

Tottenham (3-4-2-1): Hugo Lloris – Eric Dier, Toby Alderweireld, Jan Verthongen – Kieran Trippier, Victor Wanyama, Mousa Dembélé, Ben Davies – Dele Alli, Christian Eriksen – Harry Kane.

Benken: Worm, Walker-Peters, Wimmer, Sissoko, Winks, Heung-Min, Janssen.

Chelsea (3-4-2-1): Thibaut Courtois – César Azpilcueta, Andreas Christensen, Antonio Rüdiger - Victor Moses, N'Golo Kanté, David Luiz, Marcos Alonso – Willian, Tiemoué Bakayoko – Álvaro Morata.

Benken: Caballeri, Tomori, Scott, Musonda, Kenedy, Pedro, Batshuayi.

Dommer: Anthony Taylor, Cheshire