KAN HA FORBEREDT FLERE ANGREP: Politiet fant et stort antall gassflasker under en ransaking knyttet til huset som eksploderte i Alcanar 16. august. AFP PHOTO / JOSE JORDAN
KAN HA FORBEREDT FLERE ANGREP: Politiet fant et stort antall gassflasker under en ransaking knyttet til huset som eksploderte i Alcanar 16. august. AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Spansk politi knytter funn av 120 gassbeholdere til angrep

Det er gjort et funn av 120 gassbeholdere som trolig skulle vært brukt til å lage bomber til ett eller flere angrep i Barcelona, melder spansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi begynner å se tydelig at huset i Alcanar var et sted der de forberedte sprenglegemer for ett eller flere angrep i Barcelona, sier politisjef i Catalonia, Josep Lluis Trapero.

Onsdag kveld gikk det av en eksplosjon i et hus i Alcanar, omtrent 200 kilometer sør for Barcelona. Politiet tror eksplosjonen gikk av ved et uhell. To personer er identifisert fra likrestene som ble funnet i huset, melder nyhetsbyrået Reuters.

Politiet har også knyttet tre leiebiler til den 22 år gamle mannen de jakter på. 22 år gamle Younes Abouyaaqoub omtales i flere medier som mannen som kjørte varebilen som pløyde inn i folkemengden på La Rambla i Barcelona.

De vet ikke om han fortsatt oppholder seg i Spania og kan ikke utelukke at han har krysset grensen til Frankrike.

– Hvis vi visste at han var i Spania og hvor, hadde vi aksjonert. Vi vet ikke hvor han er, sier Trapero.

14 mennesker ble drept og over 120 mistet livet i to bilangrep i Barcelona og havnebyen Cambrils torsdag og natt til fredag. Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for angrepene.

Politiet opplyste søndag at de mener de anser terrorcellen som nøytralisert. 12 personer skal ha samarbeidet om angrepet, ifølge politiets opplysninger.

(©NTB/TV 2)