Huddersfield med full pott etter Mooy-kanon

Aaron Mooys praktscoring sendte Huddersfield-fansen til himmels.

Huddersfield - Newcastle 1-0

22. april 1972 var forrige gang Huddersfield spilte en hjemmekamp på øverste nivå i det engelske seriesystemet. Den gang endte det med tap mot Leeds. 45 år senere gikk det vesentlig bedre.

Den australske 26-åringen Aaron Mooy sørget for at det ble en jubeldag for hjemmefansen. Kort tid ut i andreomgang kombinerte han presist med Elias Kachunga, før Mooy dunket ballen i mål via stolpen til 1-0.

– For en scoring av Mooy. Han styrer den så kontrollert opp i hjørnet. For en spiller han er, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Her er ingenting tilfeldig. Det er hundre prosent klasse, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, som også påpekte at Huddersfield hadde hele fjorten trekk i laget før ballen gikk i mål.

Se den lekre scoringen i videovinduet øverst i saken.

Seieren betyr at Huddersfield står med full pott etter de to første kampene, mens Newcastle er i andre enden av tabellen med null poeng.

– Det er vanskelig å beskrive. Jeg er veldig stolt. Det er en stor dag for alle, sier Mooy.

– Det har vært en god start, men det er fortsatt tidlig i sesongen, sier matchvinneren, som kom til klubben fra Manchester City foran årets sesong etter å ha vært utlånt fra samme klubb da opprykket ble sikret.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

– Jeg er veldig glad og stolt. Vi utførte kampplanen. Målet var av topp kvalitet. Det var Premier League-kvalitet. Det er derfor Aaron Mooy spiller i denne ligaen, sier Huddersfield-sjef David Wagner.

Slik var kampen
De nyopprykkede fra Yorkshire fikk en perfekt start på Premier League-eventyret med en 3-0-seier borte mot Crystal Palace i første runde. Newcastle, som også rykket opp foran årets sesong, fikk en tyngre start med 0-2 mot Tottenham.

Mikel Merino fikk sin debut fra start i Jonjo Shelveys karantenefravær. Allerede i det første minuttet viste baskeren frem sin presise pasningsfot da han spilte fri Ayoze Pérez, men hans skuddforsøk ble blokkert.

Etter 16 minutter kom Newcastle igjen til en stor mulighet. Matt Ritchie prøvde seg med et godt skuddforsøk fra utenfor sekstenmeteren, men danske Jonas Lössl reagerte umiddelbart og fikk slått til corner.

– Det er en feberredning av Lössl, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Men også Huddersfield var farlige. Steve Mounié scoret to mål i debuten mot Palace forrige helg, og han markerte seg tidlig også mot Newcastle, men Magpies-forsvarte klarte å stoppe landslagsspissen fra Benin.

Etter 34 minutter ropte Newcastle-fansen etter straffespark da Dwight Gayle gikk i bakken etter en duell med Christopher Schindler.

– Han er på ball så vidt det er, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Det var dommer Craig Pawson enig i, og vinket spillet videre.

Like før pause kom Huddersfield på en kontring tre mot tre, men den siste pasningen ble for upresis, og Newcastle-forsvaret fikk avverget til corner. Mounié fikk satt hodet på corneren, men headingen gikk i ryggen til en forsvarer.

– Han er så sterk inne i boksen, Mounié, sa Wikestad om spissen som scoret 14 ligamål for Montpellier i Ligue 1 forrige sesong.

– Avslutningen er perfekt
Fem minutter etter hvilen smalt det virkelig på The John Smith's Stadium. Aaron Mooy kombinerte lekkert med Elias Kachunga, før Mooy dunket ballen i mål fra 16 meter.

– 45 års ventetid i Huddersfield ender i en australsk eksplosjon! Se kombinasjonsspillet! Avslutningen til Aaron Mooy er perfekt, sa Wikestad.

Mikel Merino fant Javier Manquillo med en strålende langpasning etter 63 minutter, men backen klarte ikke å legge ballen tilbake til lagkameratene foran mål.

– Det er en fantastisk ball av Merino. Det er slike ting han er kapabel til, sa Wikestad.

Etter 67 minutter fikk Pérez en gedigen mulighet til å utligne. Et hjørnespark endt i beina til angriperen, men spanjolen klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Ti minutter før slutt prøvde Newcastle-innbytter Jacob Murphy seg med en hard avslutning fra skrått hold, men Chris Löwe kastet seg frem og fikk blokkert skuddet.

Dermed endte det med hjemmeseier i Huddersfield, som nå står med full pott og fire plussmål etter to kamper.

Slik stilte lagene

Huddersfield: Lössl; Smith, Zanka, Schindler, Löwe; Mooy, Billing; Kachunga, van La Parra, Ince; Mounié.

Newcastle: Elliot; Manquillo, Lascelles, Mbemba, Clark; Hayden, Merino; Ritchie, Atsu, Pérez; Gayle.