Helland: – Tydeligvis er «snoppen» det eneste som fungerer på meg

Rosenborgs Pål André Helland mister viktige kamper på grunn av nye skadeproblemer.

Pål André Helland har lenge slitt med lyskeproblemer, men nå er det en annen skade som holder ham ute av spill.

– Jeg mister det som er av klubbkamper og landskamper. Jeg trenger ikke tenke på å spille kamp før cirka 10. september. Det er status, sier Pål André Helland til TV 2.

– Jeg må ha skikkelig uflaks. Nå kjennes lyskene bedre enn på lenge, men er det et rift i akilles som er årsaken. Tydeligvis er «snoppen» det eneste som fungerer på meg. Det er godt at den leverer i alle fall, sier han passe selvironisk og sikter til at han og samboer Linn Lyngmo blir foreldre til en gutt i midten av november.

Helland får altså ikke bidra i årets viktigste kamp på Lerkendal mot Ajax på torsdag.

– Tribuneplass for meg. Dessverre. Det er jo en fryktelig viktig kamp for oss. Vi har etter oppgjøret i Amsterdam satt oss i en veldig, veldig god situasjon. Utgangspunktet er enkelt: Seier eller uavgjort betyr at vi er videre, sier Helland.

50-80 millioner i vente.

Sportslig betyr det mye for Rosenborg med avansement. Det gir internasjonale kamper gjennom vinteren. For ikke å snakke om det økonomiske:

– Jeg regner med at et gruppespill i Europaligaen kan gi oss inntekter på mellom 50 og 80 millioner kroner. Mye avhenger av hvem vi skulle havne i gruppe med, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

– Det artigste med kampen som venter på torsdag er at jeg synes ikke gutta leverte noen maxkamp i Amsterdam. Det bor mer i laget enn det som ble vist i Nederland. Derfor er jeg optimist, mener Pål André Helland.

«Fifty-fifty»

Trener Kåre Ingebrigtsen minner om at det fortsatt er en tøff jobb som venter.

– Vi hadde troen på at dette kunne gå før vi dro til Amsterdam, og troen har naturligvis ikke blitt mindre og jeg merker jo at det er flere som har trua nå, mener Ingebrigtsen.

– Hva vil du si om sjansen for å gå videre?

– Du burde vel helst spurt Drillo, som er god på dette, men jeg vil vel si at det er fifty-fifty mulighet for at vi skal klare det, mener Kåre Ingebrigtsen.