God sesongstart for Jarstein og Nordtveit

Rune A. Jarstein holdt nullen da Hertha Berlin innledet serien med 2-0-seier over Stuttgart, mens Håvard Nordtveit hjalp Hoffenheim til tre poeng.

HOLDT NULLEN: Rune Jarstein bokser ballen unna under oppgjøret mot Stuttgart. Foto: Hannibal Hanschke

Både Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte fra start da Hertha Berlin tok imot nyopprykkede Stuttgart på Olympiastadion i hovedstaden. Skjelbred gjorde jobben i 90 minutter på sentral midtbane, mens Jarstein tok seg av det lille gjestene bød på framover.

Stuttgart slet med nivået i sin første toppseriekamp på 15 måneder, og vertenes nykommer Matthew Leckie ble kampens forgrunnsfigur. Australieren ble hentet fra nedrykkslaget Ingolstadt og debuterte med to scoringer.

I vårsesongen scoret ikke Leckie et eneste mål, men i nye omgivelser fant han seg umiddelbart til rette. Ledermålet kom 33 sekunder ut i 2. omgang etter et innkast, mens 2-0-målet etter hjørnespark i det 62. minutt punkterte kampen.

– Jeg har fått et nytt liv i hovedstaden og nyter hvert øyeblikk. Nå skal jeg rett hjem til min datter, sa Leckie, som ble far for en uke siden.

Gjestenes beste sjanse til redusering endte i stolpen bak Jarstein.

Nødvendig opptur

Nordtveit spilte som en av tre stoppere i Hoffenheims 3-3-2-2-formasjon og bidro til å holde gjestende Werder Bremen fra livet. Vinnermålet lot vente på seg, men André Kramarics skudd i det 84. minutt endret retning og endte i gjestemålet til 1-0.

Hoffenheim fikk dermed en opptur og litt tiltrengt selvtillit foran returkampen mot Liverpool i mesterligakvalifiseringen. Oppgaven er stor etter 1-2-tapet på hjemmebane.

Nordtveit kom til en stor sjanse etter hjørnespark etter et kvarter, men traff ikke mål.

En god sesongstart ble det også for Iver Fossums Hannover, som vant 1-0 borte mot Mainz, men uten nordmannen i troppen. Martin Harnik ble matchvinner i klubbens toppseriecomeback.

Imponerte

Borussia Dortmund imponerte i sin første kamp under trener Peter Bosz og vant 3-0 borte mot Wolfsburg. Dermed overtar laget førsteplassen fra tittelforsvarer Bayern München, som innledet sesongen med 3-1 over Leverkusen fredag.

Christian Pulisic, Marc Bartra og forrige sesongs målkonge Pierre-Emerick Aubameyang scoret for Dortmund.

Laget vant uten Ousmane Dembélé, som er suspendert fordi han uteble fra trening for å markere at han ønsker seg til Barcelona. Dortmund meldte lørdag at Dembele får gå om klubbens pengekrav innfris.

Schalke fikk også en god start under ny trener. Domenico Tedesco så sine spillere slå forrige sesongs sølvvinner RB Leipzig 2-0 med mål av Nabil Bentaleb (straffe) og Jevgen Konopljanka. Benedikt Höwedes, som av Tedesco er fratatt kapteinsbindet, måtte se kampen fra benken.

Hamburg, som så vidt unngikk nedrykk forrige sesong og røk ut av cupen mot et lag fra nivå tre, innledet seriesesongen med 1-0-seier over Augsburg takket være scoring av Nicolai Müller i det 81. minutt. Han ble imidlertid skadd da han feiret scoringen og måtte byttes ut.