Deilas ord inspirerte LSK til seier: – Vi skal være et lag alle hater

Frode Kippe var høyt oppe etter seieren mot Vålerenga.

Sportsnyhetene: se kampreferat i videovinduet over!

Åråsen/Bergen (TV 2): Ifeanyi Mathew ble matchvinner da Lillestrøm senket rivalen Vålerenga på Åråsen. «Kanarifuglene» vant oppgjøret 2-1.

Resultatet gjør at Lillestrøm på 7. plass har 26 poeng før resten av rundens kamper.

Vålerenga har kun to poeng mindre på 12. plass, men er samtidig bare fem poeng foran Kristiansund på kvalifiseringsplass. VIF har imidlertid ni poengs klaring ned til Viking på direkte nedrykksplass.

Inspirasjon fra Deila
Når TV 2 besøker LSK-garderoben etter kamp, henger det et ark med et gammlt Ronny Deila-sitat, som stammer fra før lagenes møte i fjor høst.

– Jeg taper heller enn å spille drittfotball, siteres VIF-treneren på, og deretter følger flere negative utsagt fra Moa.

Frode Kippe og LSK bruker ordene som motivasjon.

– Det er sånn det skal være. Det er godt at andre trenere og klubber hater Lillestrøm. Vi skal være et lag alle hater. De som elsker oss, de elsker oss ekstra høyt. Det er spesielle supportere som virkelig har sjel, og som det betyr ekstra mye for. Jeg har alltid likt å bli hatet, og da blir du elsket av noen også, sier Kippe til TV 2.

– Vi prøver bare å bygge opp samholdet i klubben. Vi vet at det ofte er oss mot resten av Norge. Det er en klubb mange andre misliker, og da er det ekstra viktig at vi som klubb står sammen, jobber i samme retning og har en familiefølelse. Det synes jeg vi klarer å få til. Sånn har det vært i alle år, og det kommer det til å være i mange år til, fortsetter stopperveteranen.

En skuffet Deila synes ikke det var drittfotball LSK spilte lørdag.

– Nei, jeg synes ikke de gjorde det i dag. De presset høyere, selv om det ble spilt bakpå i lange perioder. Det må de gjerne motivere seg med, sier han til TV 2.

Ordnet LSK-ledelse
Det var Kippe som stusset hjemmelaget i føringen etter ni minutters spill. Simen Rafn slo inn, og veteranen Kippe fikk stå merkelig alene i boksen. Han forlenget ballen fint videre inn i nettmaskene.

– Det var fantastisk godt. Det var en tøff match. Vi stod opp i 90 minutter og vant fortjent, selv om Vålerenga også hadde sine sjanser. Det er en vinnervilje i laget som gjør at det blir til vår fordel, sier Kippe.

Grindheim-scoring

Vålerenga kom etter hvert tilbake i oppgjøret. Kaptein Christian Grindheim steg til værs etter en presis dødball fra Ghayas Zahid etter en halvtimes spill, og VIF-fansen kunne juble for 1-1 og nytt håp om seier.

Lillestrøm fikk en god mulighet til å gå i ledelsen ved Marco Tagbajumi fire minutter før pause, men spissen ble nektet av en god Adam Larsen Kwarasey i Vålerenga-buret. Kort tid før hvilen sørget imidlertid Mathew for Lillestrøm-jubel.

Daniel Fredheim Holm og Simen Juklerød fikk begge sjansen til å kvittere like før pausesignalet på Åråsen, men LSK holdt unna med nød og neppe.

Tungt

Etter pause hadde begge lag muligheter til å få mer nettsus, men uten å lykkes. Chidera Ejuke var nær scoring for VIF, mens LSK-helt Mathew fikk muligheten til å score to for hjemmelaget.

VIF kjempet for utligning på tampen, men det endte med knepen seier til rivalen.

Resultatet gjør at den tunge trenden fortsetter for Ronny Deila og Vålerenga. VIF har ikke vunnet en kamp siden 3-1-triumfen mot Strømsgodset 24. juni.

VIF må nå håpe på en opptur mot Rosenborg i cupen. I neste serierunde åpner Deila og co. sin nye arena mot Sarpsborg.

Lillestrøm gjester FK Haugesund i neste runde.

(©NTB)