REKORD: Nina Rundsveen, Anne Siri Nørstebø og Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping feirer fredagens vinner. Foto: Ingunn Børresen/Norsk Tipping
REKORD: Nina Rundsveen, Anne Siri Nørstebø og Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping feirer fredagens vinner. Foto: Ingunn Børresen/Norsk Tipping

Nordmann vant 441 millioner i Eurojackpot

Én heldig mann hadde prikket inn 5+2 riktige tall til fredagens trekning. Nå kjøper han kanskje en fotballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen vant 441 millioner kroner og satte dermed en solid premierekord. Aldri før har en norsk spiller vunnet så mye penger i Norge, melder Norsk Tipping på sine nettsider fredag kveld.

Ingrid Roterud Mathisen fra Norsk Tipping ringte den heldige vinneren fredag kveld.

– Jeg skal love deg at det var en lettere sjokkert kar i den andre enden, sier Mathisen til TV 2.

– Kan du si noe om hvem det er?

– Nei, det kan jeg ikke. Av naturlige årsaker ønsker vedkommende å være anonym, og det støtter vi ham i. Det er en mann, det er det eneste vi kan fortelle nå. Det er en norsk mann som har tatt hele førstepremien i Eurojackpot helt alene. Det er andre gang det skjer i Eurojackpots historie. Det er en gledens dag på Hamar, sier Mathisen.

Doblet den gamle rekorden

Den forrige rekorden var fra mai 2013. Da vant en mann 216 millioner kroner i Vikinglotto.

Mannen som stakk av med fredagens rekordsum, visste ingen ting før Norsk Tipping ringte.

– Han fikk en anelse da han så at det var et Hedmark-nummer som ringte. I tillegg, mens jeg drøyde i det lengste med å fortelle hva det gjaldt, så rakk han å gå inn på websida vår og så at potten hadde gått. Så han forsto det sakte men sikkert, og han trengte litt tid på å lande, forteller Ingrid Roterud Mathisen.

Fotballfan

Norsk Tipping vil ikke informere hvor i landet mannen bor.

– Sa han noe om hva han skulle bruke pengene til?

– Ja, han sa han kanskje skulle kjøpe en fotballspiller til favorittlaget sitt. Han ville ikke si hva favorittlaget var, men vi har en storvinner som har gjort det ved en tidligere anledning. Så det kan hende det er en heldig fotballklubb som kan vente seg litt sponsorpenger.