Premier League

Fransk avis: – Verdens største fotballovergang har brutt sammen – på grunn av spillerens far

Spissjuvelen Kylian Mbappés overgang fra Monaco til PSG skal ha gått i vasken på grunn av stjerneskuddets far, hevder L’Equipe.

PSG hentet som kjent superstjernen Neymar for 2,2 milliarder kroner fra Barcelona tidligere i sommer, men den megarike Ligue 1-klubben nøyer seg ikke med det.

Den Qatar-eide klubben fra den franske hovedstaden har lenge også ligget paddeflate etter Monacos stjerneskudd Kylian Mbappé.

Se hvordan Mbappé herjet i Mesterligaen mot Dortmund forrige sesong i Sportsnyhetene øverst!

Men nå tyder det aller meste på at den mulige overgangen har gått i vasken, skriver danske Sporten.dk, og henviser til til franske L’Equipe.

Det er imidlertid ikke Kylian Mbappés feil at det meste tyder på at det ikke blir en overgang til PSG.

– Gikk bak ryggen på PSG
Kylians far, Wilfried Mbappé, skal ifølge L’Equipe ha gått bak ryggen til Monaco-ledelsen og selv ha forhandlet om en overgang til PSG. Det skal ha gjort Monaco-sjefene så rasende at de har gitt klar beskjed til sin rival i Ligue 1 om at handelen er avlyst.

PSG skal ha vært villig til å tilby Monaco 190 millioner euro – eller rundt 1,77 milliarder kroner (!) – for stortalentet.

I tillegg ville den Qatar-eide klubben tilby Monaco ulike bonuser og månedlige beløp de neste årene som ville gjort Mbappé-overgangen enda dyrere enn Neymar-kjøpet (2,2 milliarder, red. anm) totalt.

At Mbappé-overgangen til Paris Saint-Germain ser ut til å ha brutt sammen er gode nyheter for Real Madrid, som gjennom hele sommeren også er blitt koblet til 18-åringen. Klubber som Manchester City og Chelsea skal også ha supertalentet på sin ønskeliste.

Ifølge franske medier er Mbappé innstilt på å forlate Monaco i dette overgangsvinduet. Spørsmålet er bare om Real Madrid eller noen av de andre klubbene som er ute Mbappé er villige til å tilby Monaco den summen klubben krever for å gi slipp på sin store juvel.

– Han blir ikke straffet
Angriperen måtte som kjent sitte på benken hele kampen da Monaco slo 4-1 forrige helg.

Mbappé er nå utelatt fra Monacos 19-mannstropp til helgens oppgjør mot Metz mens spekulasjonene rundt stjernens fremtid fortsetter.

Monacos manager Leonardo Jardim hevder på sin side at unggutten blir beskyttet, og ikke straffet av klubben, som en følge av alle overgangsspekulasjonene.

– Om Mbappé ble straffet? Nei, ikke i det hele tatt. Med tanke på alt som foregår rundt 18-åringen nå, så er det vårt ansvar å beskytte ham mot stormen. Jeg vil alltid beskytte spillere som trenger det, sa Monaco-sjefen, ifølge The Mirror.

– Min filosofi er å spille med spillere som er 100 prosent tilgjengelige og klar for troppen. Kylian er ikke 100 prosent. Han er ikke i rett form nå. Det var klubbens avgjørelse å utelate ham fra troppen, og det betyr min avgjørelse, visepresident Vadim Vasilyev og sportsdirektør Antonio Cordons avgjørelse, mente han.

Mbappé fikk sin store gjennombrudd forrige sesong og bidro til at Monaco tok seg helt til semifinalen i Mesterligaen.

Angrepskometen, som har fått med seg fire A-landskamper for Frankrike, har foreløpig notert seg for 27 mål og 16 assist på totalt 60 kamper for Monaco.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger forøvrig først 31. august klokken 23.59.