PÅ JOBB: Her er Atilio Bonino (31) på jobb fredag. Under et døgn tidligere suste varebilen rett forbi ham nettopp her.
PÅ JOBB: Her er Atilio Bonino (31) på jobb fredag. Under et døgn tidligere suste varebilen rett forbi ham nettopp her. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

Atilio (31) sto rett ved da varebilen braste inn i folkemengden – i dag er han tilbake på jobb

BARCELONA (TV 2): Torsdag ettermiddag, da varebilen kjørte opp fortauskanten og braste inn i folkemengden i Barcelona, sto Atilio Bonino på jobb i suvenirbutikken bare meter unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De fleste løp vekk i panikk. Andre ble liggende, hard skadd, sier Atilio Bonino (31) til TV 2.

Klokken er 16 fredag ettermiddag, og Atilio er tilbake på jobben som selger i en av turistbutikkene på La Rambla i Barcelona.

Han jobber i boden nærmest Place de Catalunya, der en varebil torsdag startet sin ferd nedover gågaten La Rambla i hjertet av Barcelona.

13 mennesker er bekreftet omkommet, 130 skadd.

Kaos

Atilio skjønte ikke hva som skjedde før alle rundt ham løp vekk i panikk.

– Det var barn, det var gamle, alle løp og skrek. Stemningen var helt panisk, og jeg forsøkte gjøre alt jeg kunne for å roe ned folkene rundt meg, sier han.

Han ser bort på folkene som går i gaten fredag mens han forteller videre.

– Enkelte ble liggende igjen på gata, hardt skadd. Andre var skadd, men klarte komme seg opp og karre seg videre, sier han.

Han var ikke i tvil om at han skulle tilbake på jobb fredag.

BLOMSTER: Det legges ned blomster og tennes lys for ofrene etter terroren i Barcelona. Dette bildet er på La Rambla, på stedet der varebilen endte sin ferd. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2
BLOMSTER: Det legges ned blomster og tennes lys for ofrene etter terroren i Barcelona. Dette bildet er på La Rambla, på stedet der varebilen endte sin ferd. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

– Vi bor jo i Europa. Vi vet at dette kan skje. Barcelona er en fantastisk by med mange forskjellige kulturer og religioner. Det er et sjokk at det skjer akkurat her, hvor jeg jobber, men jeg er ikke overrasket over at det skjer et terrorangrep i Barcelona, sier han.

Folk i gatene

Mens det fredag morgen var synlig færre folk i gatene enn vanlig, begynte La Rambla å fylles med utover ettermiddagen.

IKKE VÆR REDD:
IKKE VÆR REDD: "Ni Miedo", ingen frykt. Det henges opp post-it-lapper med beskjeder til Barcelonas befolkning fra Barcelonas befolkning flere steder i byen. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

Til lunsj var uterestaurantene fulle, og turister så seg nyskjerrig omkring.

Samtidig har det vokst fram blomsterhav flere steder langs La Rambla, det er satt fram bamser og på flere vegger er det hengt opp hundrevis av post it-lapper med forskjellig tekst, men det samme budskapet - vi er ikke redde.

Den antatte sjåføren av varebilen, 18 år gamle Moussa Oukabir, er fortsatt på frifot fredag kveld.