KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Bilen som ble brukt som våpen i Cambrils fraktes vekk fredag. Fem mistenkte terrorister ble skutt av politiet. AFP PHOTO / LLUIS GENE
KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Bilen som ble brukt som våpen i Cambrils fraktes vekk fredag. Fem mistenkte terrorister ble skutt av politiet. AFP PHOTO / LLUIS GENE

Én politimann skjøt fire mistenkte i Cambrils

Aksjonen var «ikke enkel» for politimannen, sier en talsmann for spansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Josep Lluis Trapero i politiet i Cataluña som forteller at én av hans tjenestemenn skjøt fire av de fem mistenkte terroristene som slo til mot Cambrils torsdag kveld.

Falske bombebelter

En Audi A3 kjørte inn i en menneskemengde i byen som ligger 12 mil sør for Barcelona. En kvinne ble drept. Fem mistenkte personer som befant seg i bilen ble skutt av politiet i Cambrils. Én politimann skjøt fire av dem.

Josep Lluis Trapero sier ifølge nyhetsbyrået AP at selv om politimannen er profesjonell, var det ikke enkelt for vedkommende.

Audien med de fem om bord veltet i en rundkjøring etter at den hadde kjørt på flere fotgjengere og krasjet i en politibil. Fire av de fem som var i bilen, kom ut med kniver og macheter, skriver avisen El Pais. Alle de fem skal ha hatt på seg falske bombebelter.

De fire begynte å bevege seg mot en polititjenestemann som skjøt de fire med sitt tjenestevåpen, skriver avisen.

Filmet skuddrama

Den femte terroristen løp fra stedet med en kniv, men han ble innhentet av agenter som løsnet en rekke skudd mot mannen. Dramaet ble filmet av en forbipasserende, og en rekke medier har publisert videoen.

– Det var helt åpenbart et terrorangrep med det formål å drepe så mange mennesker som mulig, sier Trapero.