Du får ingen premie for å gjette hvilket fotballag Kåre Moe holder med. Både hus, bil, hytte og garasje er rødt, fargen til Manchester United. Og nå har bilen dessuten fått sine nye skilt! Privat foto: Gjøran Østerhus
Du får ingen premie for å gjette hvilket fotballag Kåre Moe holder med. Både hus, bil, hytte og garasje er rødt, fargen til Manchester United. Og nå har bilen dessuten fått sine nye skilt! Privat foto: Gjøran Østerhus

«United-Kåre»: – Dette skiltet måtte jeg bare ha!

– Bilen får utrolig mye oppmerksomhet.

Personlige bilskilt er blitt svært populært i Norge. Da det ble åpnet for å søke, var pågangen så stor at serveren til Statens vegvesen krasjet.

På noen få måneder har tusenvis av nordmenn søkt og fått nye skilter til bilene sine.

Det koster 9.000 kroner for et personlig skilt, og overskuddet fra ordningen går til trafikksikkerhetstiltak.

Kreativiteten har vært stor. Noen er kryptiske og krever at du må tenke deg om, andre er rett på sak. Kåre Moe sitt er et eksempel på det siste. Her er det ikke mye tvil om hva som ligger bak: MAN UTD.

Så lenge må fotballstjernene spille for å ha råd til bilene sine

Fikk hjelp av "dataungdommer"

Vi snakker selvsagt om en forkortelse for det engelske Premier League-laget Manchester United. Det fulle navnet står forøvrig på selve skiltplata, for de som måtte være i tvil.

Ja, også er bilen rød, samme farge som draktene til eierens favorlittlag – og klubbens logo er på plass både på panser og dører. Skiltet ble prikken over i-en.

– Jeg allierte meg med noen dataungdommer da jeg skulle søke på internett. Det var Gjøran Østerhus som fikset det for meg. Nettsiden brøt sammen da vi søkte. Men til slutt gikk det i orden. Da var jeg en lettet mann, forteller den stolte eieren fra Jørpeland.

Dette var bilen til en av verdens største fotballspillere

Supporter siden -66

Det er neppe mange som fortjener skiltet mer enn han. Moe må nok finne seg i å kategoriseres som United-fantast. Huset, garasjen og hytta har også fargen til laget – rødt – og han har viet mye av livet til favorittlaget.

– Det har blitt mange besøk på Old Trafford (hjemmebanen til Manchester United, red amn.) siden jeg ble United-supporter i 1966. Jeg har opplevd både oppturer og nedturer, forteller han.

En gang tok han til og med tjuvperm i militæret for å få med seg en kamp.

Broom-Vegard med en smak av livet som fotballproff

Julegave fra kona

Bilen, en Daihatsu, fikk han i julegave av kona i 2007. Men spesielt interessert i bilen er han ikke.

– Nei, jeg måtte faktisk sjekke vognkortet for å se hvilken modell det var, da du ringte. Men det er en fantastisk bil. 2002-modell, som bare er gått 80.000 kilometer. Jeg passer godt på den. Også har den firehjulsdrift, så vi kommer oss fram til hytta.

Her er fotball-stjernenes luksusbiler

Godt mottatt

Han er fullt klar over at bilen nok kan være litt utsatt med tanke på hærverk. Det er nemlig ikke alle som liker samme fotballag som han. Men stort sett er det bare positive reaksjoner.

– Nå nylig sto jeg i fergekø, da kom det en hel horde av folk og tok bilder. Og når jeg kjører rundt blir jeg møtt av tommel opp, jubel, sang og hopping. Ja, også noen tommel ned, eller grimaser, da. Men alt sammen er jo moro, forteller han.

Trøstet seg med ny bil etter nedrykket

Skal aldri la det gå

Ordningen med personlige bilskilt gjør at du får skiltet i 10 år. Men du kan velge å beholde det videre etterpå også. Moe er ikke i tvil:

– Dette skiltet forlater ikke meg, så lenge jeg får bestemme, presiserer han.

– Og hva er stalltipset for helgens kampen mot Swansea?

– Vi dryler på videre. Den kampen vinner vi 3-0.

Akkurat det hadde ikke vært denne journalisten imot ... UWS, Kåre!

Gjett hvilken fotballspiller som kjøpte denne til seg selv