Slik havner en helt vanlig familiebil i Guinness Rekordbok

Får du lyst til å prøve? Se video:

Det har aldri blitt lansert flere nye bilmodeller enn nå. Verdens bilprodusenter går inn i en rekke nye nisjer – og må dermed slåss hardt om oppmerksomheten fra kundene.

Dermed blir det ekstra viktig å finne på noe som gjør at man skiller seg ut fra mengden. Som det Jaguar har gjort i forbindelse med lanseringen av sin nye og kompakte SUV, E-Pace.

Her nøyer de seg nemlig ikke med å bare vise fram den helt nye bilen. Nei, de har like godt smelt til med et stunt som sikret bilen plass i Guinness Rekordbok – allerede før den er lansert.

Måneder med forberedelser

Det handler om et 15,3 meter langt hopp, der bilen snurrer 270 grader i lufta – før den treffer bakken igjen. Og før det: 160 meter tilfart for å komme opp i riktig hastighet.

Hvordan det ser ut i praksis, ser du i videoen øverst i denne saken. Det er et mildt sagt kult syn!

Men før du eventuelt skulle få lyst til å bygge ramper og prøve dette selv, må vi legge til at det ligger en solid dose planlegging i bunnen her. Det tok flere måneder med praktiske øvelser og teoretisk beregning, før den berømte stuntmannen Terry Grant satte seg bak rattet i Jaguaren og lot det stå til!

Vi var på lanseringen av E-Pace i London. Les mer om det her:

Jaguar gjør seg klare til å lansere nye E-Pace, den skal konkurrere mot biler som BMW X1, Audi Q3 og Range Rover Evoque
Jaguar gjør seg klare til å lansere nye E-Pace, den skal konkurrere mot biler som BMW X1, Audi Q3 og Range Rover Evoque

Storebror F-Pace er en av klassens tøffeste, les mer om den her: