EKSPLOSJON: Slik så huset som eksploderte onsdag ut. Én person døde i eksplosjonen, som politiet nå knytter til angrepene torsdag og natt til fredag.
EKSPLOSJON: Slik så huset som eksploderte onsdag ut. Én person døde i eksplosjonen, som politiet nå knytter til angrepene torsdag og natt til fredag. Foto: EPA/Jaume Sellart

Onsdag gikk et hus i lufta nær Barcelona – knyttes til terroren

Én person døde da det eksploderte i et hus nær den spanske storbyen denne uka. Dagen etter ble byen rammet av et terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener en eksplosjon i et hus i Alcanar, nordøst i Spania, kan knyttes til terroren i og ved Barcelona.

Én person, en kvinne, døde i eksplosjonen og syv ble skadet. Huset ble totalskadet i eksplosjonen, og bilder viser at bare ruiner ligger igjen.

Hold deg oppdatert: Følg utviklingen i TV 2s livesenter.

Fant gassflasker

Ifølge spanske medier var årsaken til den kraftige eksplosjonen en gasslekkasje. Nå mener altså politiet at eksplosjonen i huset kan knyttes til angrepene i og ved Barcelona, skriver spanske El Paìs.

I ruinene ble det ifølge nyhetsbyrået EPA funnet 20 flasker med butan- og propangass. Også nærliggende hus ble skadet i eksplosjonen, som kunne høres på flere kilometers avstand.

Politiet mistenker ifølge spanske medier at huset ble brukt som en «bombefabrikk» for å lage eksplosiver.

Ifølge politiet hadde huset trolig vært bebodd i noen måneder da eksplosjonen skjedde.

To angrep

Torsdag kveld kjørte en varebil inn i en folkemengde på den travle handlegaten La Rambla. Så langt er 13 mennesker bekreftet omkommet og minst 100 er skadd. IS har tatt på seg skylden for dette angrepet.

Natt til fredag skjedde et nytt angrep, denne gangen sør for Barcelona. Da døde fem mistenkte terrorister i en politiaksjon, som ifølge politiet kjørte bil mot en folkemengde på strandpromenaden i Cambrils.

Politiet tror angrepene henger sammen. Én av de to som er arrestert ble pågrepet i Alcanar, hvor eksplosjonen i huset skjedde.