KJØRTE NED FOTGJENGERE: Spansk politi undersøker en bil etter at fem mistenkte terrorister ble drept av politiet etter et nytt angrep i den spanske byen Cambrils.
KJØRTE NED FOTGJENGERE: Spansk politi undersøker en bil etter at fem mistenkte terrorister ble drept av politiet etter et nytt angrep i den spanske byen Cambrils. Foto: JAUME SELLART/NTB scanpix

Nytt angrep sør for Barcelona: Fem angripere med falske bombebelter drept av politiet

Politiet rykket ut mot et mulig nytt terrorangrep sør for Barcelona natt til fredag. Fem angripere er drept av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi jobber ut fra en teori om at det er snakk om et nytt angrep. Vi har skutt de antatte gjerningsmennene, opplyser katalansk politi på Twitter.

Ifølge radiostasjonen Cadena SER forsøkte flere personer å kopiere torsdagens angrep i Barcelona og kjøre en bil mot fotgjengere langs strandpromenaden i Cambrils. Dette skjedde i 02-tiden natt til fredag.

Gjerningsmennene kjørte en Audi A3, ifølge nyhetsbyrået AFP

Bilen veltet, og personene som befant seg i den ble skutt. Fem personer er drept, opplyser politiet i 04-tiden natt til fredag.

Hold deg oppdatert: Følg utviklingen i TV 2s livesenter.

De fem angriperne hadde bombebelter, men de var falske, opplyser politiet i Catalonia på Twitter.

Politikilder sier at gjerningsmennene også hadde skytevåpen, melder Cadena SER.

Ifølge spansk TV fryktet politiet at de var i ferd med å utføre en selvmordsaksjon.

BLE SKUTT OG DREPT: Politiet har sperret av området der fem angripere ble skutt av politiet. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE/NTB scanpix
BLE SKUTT OG DREPT: Politiet har sperret av området der fem angripere ble skutt av politiet. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE/NTB scanpix

Seks skadd

Seks personer ble skadd i angrepet i byen Cambrils, opplyser politiet. En politimann er blant de sårede.

Fredag morgen melder politiet i Catalonia at fem personer er innlagt på sykehus. En person er kritisk skadet, to personer er alvorlig skadet og en person er lettere skadet.

Politiet sier de har kontroll over situasjonen, men at aksjonen fortsatt pågår. Folk ble bedt om å holde seg innendørs og ikke utsette seg for fare.

Cambrils ligger rundt ti mil sørvest for Barcelona, der minst 13 mennesker ble drept i et varebilangrep torsdag.

Fredag morgen melder myndighetene i Catalonia at angrepet i Cambrils er koblet til varebilangrepet i Barcelona, ifølge nyhetbyrået AP.

Det er ikke kjent om noen av de drepte også deltok i angrepet i Barcelona, noen timer tidligere.

FRAKTES BORT: Dette er bilen som var involvert i angrepet i Cambrils natt til fredag. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB scanpix
FRAKTES BORT: Dette er bilen som var involvert i angrepet i Cambrils natt til fredag. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB scanpix

13 drept i varebilangrep

13 personer er drept og minst 100 er skadd i angrepet mot fotgjengere i paradegaten La Rambla i Barcelona torsdag ettermiddag. En varebil kjørte fra toppen av gaten og ned til byens operahus, og sjåføren forsøkte å drepe så mange som mulig på ferden nedover gaten.

Ved operahuset forsvant vedkommende til fots, og sjåføren er fremdeles på frifot. To personer er pågrepet etter lastebilangrepet, en spansk og en marokkansk statsborger.

Politiet knytter også en eksplosjon som fant sted onsdag i et hus om lag 20 mil sørvest for Barcelona til torsdagens angrep. Beboerne i huset mistenkes for å ha forsøkt å konstruere en bombe ved hjelp av gassflasker. En person ble drept og flere skadet. Det ble funnet 20 flasker med butan.