Slik blir God morgen Norges nye studio: – Deilig med en ny start!

Programledermakkerne Vår Staude og Peter Bubresko klarer nesten ikke vente med å sende fra det nye studioet på Aker Brygge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I april ble det kjent at God morgen Norges sendinger ikke lenger skal sendes fra TV 2s lokaler i Karl Johans gate i Oslo.

Fra og med mandag 21. august blir gjengen å finne i splitter nytt studio på Aker Brygge i Oslo.

TV 2 møter programlederduoen Vår Staude og Peter Bubresko etter siste prøvesending før de skal på lufta.

– Siste prøvesending gikk strålende! Teknikken fungerte, «lategjestene» leverte og Peter var proff som alltid – ikke spor av ammetåke der i gården, sier Vår Staude til TV 2.

Til jul i fjor ble Peter Bubresko far til tvillinger. Nå er han tilbake fra pappapermisjon, og ser frem mot å lage morgensendinger i nye omgivelser.

– Det er alltid deilig med en ny start! Det gir ny energi både til programmet og oss, konstaterer Bubresko.

Bli med på omvisning i videoklippet øverst i saken!

Årstidene på nært hold

Tidligere har programmet blitt produsert i et studio i kjelleren på TV 2-huset. Nå er de ekstremt fornøyde med å ha kommet seg ut og opp.

– Det aller beste synes jeg er vinduer! At vi kan følge årstidene, med vind og vær på nært hold. Det er en helt ny dimensjon som jeg ikke var klar over at jeg hadde savnet engang, sier Staude.

Et stykke oljehistorie

Lokalet de flytter inn i er ikke hvilket som helst. Fra 1855 huset bygningen Akers mekaniske verksted til bedriften ble nedlagt i 1986.

I løpet av denne perioden ble det bygget mange viktige skipsfartøy her. En av de viktigste for norgeshistorien var nok likevel oljeriggen Ocean Viking, som 1. juledag i 1969 sørget for oljefunnet som startet det norske oljeeventyret.

Etter nedleggelsen i 1986, gikk Aker Brygge fra å være et industriområde til det bolig- og shoppingområdet vi kjenner det som i dag.

Til tross for at God morgen Norge får et nytt studio, er det viktig for dem å vise frem og bevare historien i veggene.

– Vi er kjempestolte og synes at vi har fått til et flott studio. Og vi er spesielt stolte av de store vinduene og utsikten, samt det at vi har hentet fram den gamle sjelen i Akers mekaniske verksted, blant annet ved å bevare de røde mursteinsveggene, sier redaksjonsleder i God morgen Norge, Sissel Randsborg.

Klare til mandag

Noe arbeid i studio gjenstår fortsatt, men alt skal være klappet og klart til sending mandag morgen klokken 06.55.

Vi er ikke helt i mål ennå, men vi er klare mandag morgen! Det kommer til å jobbes døgnet rundt for å få alt klart til premièresending, sier Randsborg.

Og er du redd for at et nytt tilholdssted vil rokke ved GMN-sjela, kan du ta det helt med ro.

– Programlederne er de samme og Wenche står klar. Vi lover seerne sendinger som er nære, nyttige og underholdende, avslutter redaksjonslederen.

Se sesongpremieren av God morgen Norge mandag klokken 06.55 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.