SAVNET: Kim Isabel Wall ble med ubåteieren Peter Madsen for å lage reportasje om ham. Siden er hun ikke sett.
SAVNET: Kim Isabel Wall ble med ubåteieren Peter Madsen for å lage reportasje om ham. Siden er hun ikke sett. Foto: Ritzau/Tom Wall, Kims bror

gir opp å finne kim wall i live:

Politiet: – Vi leter etter en død person

Etter én uke som savnet, har dansk politi gitt opp håpet om å finne den savnede journalisten Kim Wall (30) i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin siste oppdatering om forsvinningssaken med den svenske journalisten Kim Wall (30), opplyser politiet at de ikke regner med å finne Wall i live.

– Vi mangler fortsatt et lik i saken. Det er vår klare oppfatning at vi leter etter en død person, sa visepolitiinspektør Jens Møller i København-politiet torsdag, ifølge Ekstra Bladet.

– Ingen klar indikasjon på hvor vi skal søke

Politiet sier at de primært søker i området rundt Køge Bugt, både på svensk og dansk side, der ubåten ble oppdaget etter at den ble meldt savnet forrige fredag morgen.

– Vi har ikke noen veldig konkret indikasjon på hvor vi skal søke, sa Møller torsdag formiddag.

Onsdag denne uken meldte politiet at det var funnet en redningsvest i forbindelse med søket, men at denne neppe har interesse for saken. Det er søkt resultatløst med både fly, båt, dykkere og helikopter i flere dager.

Politiet sendte torsdag ut en videomelding på YouTube der Møller ber om hjelp fra folk i det maritime miljøet. I tillegg får politiet bistand fra svensk politi i søket.

Savnet i én uke

Wall har vært savnet i en uke, etter at hun reiste ut med den danske oppfinneren Peder Madsen (46) i hans hjemmelagede ubåt UC3 Nautilus forrige torsdag. Den svenske journalisten skulle lage en sak om den kjente 46-åringen.

Da journalisten ikke kom hjem, meldte kjæresten henne savnet natt til fredag. I morgentimene satte man i gang en leteaksjon på havet etter ubåten, og lokaliserte etter noen timer fartøyet.

Da var det imidlertid bare Madsen som var om bord i ubåten. Og like etter at ubåten var lokalisert av redningstjenesten, sank den i havet.

Madsen sitter varetektsfengslet, siktet for uaktsomt drap under særlig skjerpende omstendigheter på Kim Wall. Politiet mener den anerkjente forskeren og oppfinneren har senket ubåten med vilje.

Selv har Peter Madsen hevdet at han satte av kvinnen på en restaurant ved Refshaleøen torsdag kveld, og at han reiste videre alene. Ifølge politiet har han imidlertid endret sin forklaring, uten at det er kjent hva forklaringen er endret til.

Saken oppdateres.