Mens Chelsea forbereder seg til søndagens Wembley-oppgjør med Tottenham har Diego Costa (28) fremdeles ikke møtt opp til jobb.

Kommer ikke tilbake til Chelsea
Spissens strid med Chelsea har pågått i hele sommer, og for øyeblikket oppholder den brasiliansk-fødte spanjolen seg hjemme i Lagarto, Brasil. Chelsea vil at Costa skal returnere til London for å kjempe om en plass på laget, noe han selv nekter å gjøre. Fraværet og bruddet på kontrakten er gjort med mål om å presse gjennom en overgang til Atlético Madrid.

Torsdag bekrefter Costa i en uttalelse, gitt ut Federacao Sergipana de Futebol, en lokal fotballkrets, at han har ingen intensjoner om å returnere til London. Det er kun én ting som står i hodet hans.

– Destinasjonen min er allerede avgjort. Jeg må returnere til Atlético Madrid. Det viser seg at situasjonen er låst, og at Chelsea ikke vil frigi meg. Men jeg har tro på at situasjonen løser seg når jeg returnerer til Spania, sier Costa ifølge Globoesporte.

Tilspisset konflikt
Chelsea har bøtelagt Costa for de fire ukene han har vært borte fra lagets regime uten tillatelse. I et intervju med Daily Mail publisert denne uken langet Costa ut mot Chelsea for måten han er blitt behandlet på.

– De ønsker at jeg skal trene med reservene. Jeg får ikke tilgang til garderoben førstelagsspillerne bruker, og jeg får heller ikke ha kontakt med dem. Jeg er ingen kriminell. Det er ikke rettferdig å behandle meg på den måten, hevdet Costa.

Den svært prekære situasjonen skaper hodebry for Chelsea. Tekstmeldingen fra Antonio Conte i sommer til Costa om at han ikke lenger var i klubbens planer skapte sinne og harme.

Selv har Costa truet med rettslige skritt og er villig til å tilbringe ett år i Brasil for at returen til Atlético skal gå i orden. Costa sier han fremdeles har meldingen, men ifølge Telegraph fnyser Chelsea av påstandene om at spissen er blitt presset ut av klubben via en tekstmelding. Klubben hevder nemlig at Costa og hans representanter allerede i januar ble fortalt at han måtte finne seg en ny klubb nå i sommer.

– Jeg har takket nei til flere tilbud. De (Chelsea) ønsker å selge meg til Kina og andre lag, men jeg trives best i Spania. Jeg vil til en klubb jeg ønsker å være i, ikke den klubben som betaler mest. Diego Simeone (Atlético-trener) ønsker meg. Det er tydelig. Jeg har alltid hatt en nært forhold til ham, uttalte Costa tidligere denne uken.

Alt tyder på Atlético-retur
Costas kontrakt med Chelsea strekker seg to år frem i tid, men det virker urealistisk at måltyven fullfører den. Det kan godt hende at Atlético signerer Costa etter at overgangsvinduet stenger i slutten av august. Den spanske hovedstadsklubben har ikke lov til å registrere spillere før 1. januar som følger av en Uefa-dom tidligere i år.

Derfor kan, ifølge Telegraph, det bli en løsning at Atlético kjøper Costa og lar ham trene med laget før han redebuterer i januar.

Costa tilbragte tre sesongen i Atlético og utviklet seg til en av verdens beste spisser under Diego Simeones ledelse. I Chelsea har Costas bidrag vært uvurderlige. På tre sesonger scoret han 52 mål og var en viktig faktor i blåtrøyenes to Premier League-titler.

Costas ønske er å bli satt fri av Chelsea. Siste ord er definitivt ikke sagt ...