Her får vi første glimt av BMWs nye råtass

Én ting gir oss skikkelig gåsehud! Se video:

Det holdt egentlig overraskende lenge med kun bakhjulsdrift. Men for å holde tritt med konkurrentene, må nå også BMW ty til 4x4. Det skjer for aller første gang i en M5-historien med den nye generasjonen, som bare er noen dager unna å bli vist offisielt.

Avdukingen skjer nemlig 21. august –et par uker før den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt.

Men som en liten smakebit til fansen, har BMW sluppet ut en video allerede. Her får vi et inntrykk av hvordan bilen blir seende ut. Og ikke minst, hvilken lyd den lager!

Test BMW M5: Møtet med en helt som nesten går galt!

Gåsehus

Klippet gir noen glimt av bilen mens den kjøres. Designet er omtrent som de fleste forventet. Store luftinntak foran, mer markerte fangere og et M5-merke i grillen. Ingen store nyheter her.

Men det beste med teaseren er, etter vår mening, at du får en solid smakebit på lydbildet denne bilen byr på. Gåsehud, er alt vi har å si om akkurat det!

Ingen tvil: Dette blir en av verdens heftigste biler.
Ingen tvil: Dette blir en av verdens heftigste biler.

V8-sang

At det høres bra ut, burde ikke overraske noen. Vi snakker tross alt om et formidabelt kraftverk av en motor: 4,4 liter, V8 – og trolig over 600 hk. Slikt skal naturligvis høres. Godt!

Men det hjelper ikke å bjeffe, hvis du ikke også kan bite. At M5 biter godt ifra seg, er vi ikke i tvil om. BMW har virkelig lagt seg i selen – og de som har fått en liten smakebit av hva denne blen har å by på, virker svært overbeviste. Les mer om det her.

Blir rask

Med den utviklingen som har vært rundt raske "familiebiler", er det ikke småtterier som kreves for å være med helt i tetsjiktet.

Både Audi RS6 og MErcedes E63 AMG klarer 0-100 km/t godt under 4 sekunder. Nye M5 kommer ikke til å bli noe dårligere. Det snakkes om en tid på under 3,5 sekunder. Gnistrende fort, der altså ...

Toppfarten blir godt nord for 300 km/t – om du fjerner fartssperren.

Brukt BMW M5: Nå begynner den å bli billig

Snart får vi se den

Det skal for øvrig nevnes at BMW fortsatt gjør det mulig for deg å velge kun bakhjulsdrift, om du vil det. Firehjulsdrift-systemet kan nemlig slås av og på. Det vil nok BMW-fansen sette stor pris på.

Vi skal naturligvis være tilstede på bilutstillingen i Frankfurt, for å få se nærmere på bilen.

Men før det lover vi å være på plass og gi en fyldig dekning allerede på mandag, når de første offisielle bildene slippes.

Brukt BMW M5: Nå begynner den å bli billig