ÆRESRELATERT: Ved denne sjøen utenfor Falun ble 46-åringen drept i slutten av mai. En 50 år gammel slektning er tiltalt i saken. Foto: Rickard Sjödin/Expressen
ÆRESRELATERT: Ved denne sjøen utenfor Falun ble 46-åringen drept i slutten av mai. En 50 år gammel slektning er tiltalt i saken. Foto: Rickard Sjödin/Expressen

drapssaken som ryster sverige:

Far (46) nektet å drepe døtrene – ble selv drept

Motivet for et drap i Sverige skal ha vært at mannen ikke ville drepe sine to tenåringsdøtre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 46 år gamle mannen ble drept med seks hugg i halsen med en saks, skriver Expressen. Politiet mener drapet er æresrelatert. Den tiltalte mannen er en slektning av offeret.

Kona til den drepte mannen har forklart politiet at ektemannen lå i konflikt med den tiltalte 50-åringen. Han skal ha ment at slektningens døtre hadde krenket familiens ære ved å håndhilse på på to gutter på en fest. Mannen skal da ha fått beskjed av den eldre slektningen om å drepe sine egne døtre.

Nektet å følge ordre

Det at han nektet å drepe døtrene var motivet for at han selv ble drept, mener politiet.

– Han elsket sine barn, har kona forklart ifølge SVT.

I mai dro 46-åringen på fisketur til Stensjön utenfor Falun i Dalarna. Kona mener 46-åringen ble lurt til å bli med og at han aldri ville dratt om han visste at den tiltalte mannen skulle være med.

I løpet av kvelden oppsto et basketak mellom mennene. Det endte med at 46-åringen ble drept.

– Forsvarte seg

Den tidligere ustraffede 50-åringen hevder han handlet i nødverge.

– Han nekter for å ha handlet med forsett og han nekter for drap. Han har ikke med vilje påført offeret noen skader, så kan man konstatere at offeret døde, sier hans forsvarer Weine Daniels til Expressen.

Drapssaken skal gå i Falu tingsrätt.