KLAR FOR MENTORROLLEN: Lene Marlin ser fram til å være en av mentorene i høstens The Voice på TV 2.
KLAR FOR MENTORROLLEN: Lene Marlin ser fram til å være en av mentorene i høstens The Voice på TV 2. Foto: Robert Dreier Holand / TV 2

– Uansett hva du forbereder deg på, blir det aldri slik

Poplegenden Lene Marlin slo gjennom som svært ung. Nå bruker hun egne erfaringer for å ruste The Voice-deltakerne på det som venter dem.

Tromsø-jenta Lene Marlin signerte platekontrakt da hun bare var 17 år gammel. To år senere slo hun gjennom for alvor med låtene «Unforgivable Sinner» og «Sitting Down Here». Hun ble verdensstjernen alle ville ha en bit av.

I flere intervjuer, blant annet da hun deltok i Hver gang vi møtes på TV 2 i 2013, har hun fortalt hvordan drømmen ble til et mareritt, hvordan livet ble uhåndterlig og om hvorfor hun måtte trekke seg helt tilbake fra rampelyset i en lang periode.

I 2014 mottok hun også Mental Helses åpenhetspris da hun sto fram om sine selvmordsforsøk etter gjennombruddet.

Bruker egne erfaringer

Nå skal 36-åringen, som for tiden gjør stor suksess som låtskriver, lose andre håpefulle gjennom høsten som mentor i The Voice på TV 2. Det ser hun fram mot.

– Det er jo kjempegøy! Det har vært veldig interessant og morsomt til nå, og ikke minst mange utrolige talenter, sier en entusiastisk Lene Marlin til TV 2.

I den nye jobben kommer egne livserfaringer godt med.

– Det har bare blitt en del av meg. Jeg har levd med det i så mange år. Det er skremmende hvor mange år siden jeg startet, så det har jo bare blitt en del av livet, og da prøver jeg jo å komme med de rådene som jeg sitter inne med og svare på de spørsmålene som oppstår. I det hele tatt bare være en støtte underveis, sier hun.

Viktig å beholde musikkgleden

Hun forklarer at det er vanskelig å forutse hva som venter når man tar steget mot å bli artist.

– Uansett hva du forbereder deg på, så blir det aldri slik. Det er noe med at du ikke helt har kontroll over det som skjer. Spesielt med TV og musikk eller hva det er – det øyeblikket det er der ute, så lever det sitt eget liv, sier hun til TV 2.

Lene Marlin har selv sagt at all oppmerksomheten og presset rundt hennes egen karriere førte til at musikkgleden forsvant. Den råder hun deltakerne å holde fast ved.

– Det viktigste er nok at du faktisk har lyst til å drive på med det. At du gjør det fordi at du digger musikk og at du liker og synge. Det er vel det aller viktigste. Da klarer man mye, konstaterer Marlin.

Se premièren av The Voice mandag klokken 20.00 på TV 2.