ELVIS LEVER? På 40-årsdagen for hans død nekter fansen å gi opp håpet. Kan svaret finnes på gravsteinen?
ELVIS LEVER? På 40-årsdagen for hans død nekter fansen å gi opp håpet. Kan svaret finnes på gravsteinen? Foto: NTB Scanpix / Ap / Album

Fansen tviholder på håpet – kan denne detaljen fortelle at Elvis lever?

– Dette er «Fake news», sier Norges største Elvis-imitator Kjell Elvis.

Elvis Presley er den største rockesangeren gjennom tidene og med sine utrolige én milliard solgte plater, er han verdens mestselgende artist.

Onsdag markerer Elvis-tilhengere verden over at det er 40 år siden han gikk bort.

Elvis Presley døde av hjertesvikt på Graceland for 40 år siden i dag, 16. august 1977. Han ble 42 år gammel.

Ikon

Han er den fremste underholdningsartisten noensinne, et ikon som på egenhånd skapte en ny ungdomskultur og som fikk en hel verden til å gå av hengslene.

Men når han dør 16 august, 1977, bare 42 år gammel, er han en usunn mann på 120 kg tung, ødelagt av piller og narkotika.

Depresjoner og pillemisbruk

Elvis var i 1977 utmattet av sin enorme kropp som han selv skapte med sitt høye kalorinntak- og høye kolesterol diett.

I tillegg slet han med depresjoner og pillemisbruk, og han var for lengst skilt fra Priscilla. Den 16.august 1977, for 40 år siden døde Elvis Presley på baderommet i luksushjemmet Graceland i Memphis i delstaten Tennessee.

MINNEMARKERING: Elvisfansen samles utenfor Graceland for å hylle sin helt. Foto: NTB Scanpix
MINNEMARKERING: Elvisfansen samles utenfor Graceland for å hylle sin helt. Foto: NTB Scanpix

Elvis lever?

Ikke alle tror at rockekongen døde i sitt hjem i Memphis og i USA florerer det av nettsider og konpirasjonsteorier rundt hva som egentlig skjedde med Elvis Presley.

Årsaken til Elvis' død har blitt debattert i årevis etter hans død. Det har lenge vært påstått at sangeren fant opp sin egen død i 1977 for å slippe berømmelsen.

På Facebook-siden «Evidence Elvis Presley is Alive» er det ikke spørsmål om han fortsatt er i live. Det er et faktum, og det jobbes på spreng for å bevise nettopp dette.

Avslørt av gravsteinen?

En av teoriene som har fått feste er godt synlig om du besøker gravsteinen til Elvis. Der står mellomnavnet hans skrevet Aaron - selv om Elvis brukte stavemåten Aron.

Fansen mener dette er et hint fra Elvis selv, eller at familien nektet å la hans ekte navn stå på en gravstein all den tid han ikke var død, skriver Daily Star.

Selve begravelsen var også svært raskt etter dødsfallet til den store Rock&roll-stjerna. Kun to dager etter lå han i jorda.

I mellomtiden ble det gjennomført en åpen kiste-seremoni inne i hjemmet hans Graceland. Ifølge de som var der skal Elvis ha sett yngre ut i kista enn det han faktisk gjorde på slutten av det man må kunne si var et usunt liv.

Minnes Elvis

KJELL-ELVIS LEVERER: Kjell Elvis Bjørnstad jubler for sin egen rekord i Arendal i oktober, 2003, da hadde han sunget Elvis klassikere sammenhengende i 30 timer, 12 minutter og 1 sekund og tangert gjeldende rekord - og han hadde ikke tenkt å gi seg med det. Foto Terry Young / SCANPIX
KJELL-ELVIS LEVERER: Kjell Elvis Bjørnstad jubler for sin egen rekord i Arendal i oktober, 2003, da hadde han sunget Elvis klassikere sammenhengende i 30 timer, 12 minutter og 1 sekund og tangert gjeldende rekord - og han hadde ikke tenkt å gi seg med det. Foto Terry Young / SCANPIX

Elvis-imitatoren Kjell Elvis Henning Bjørnestad fra Lyngdal er den eneste fulltids profesjonelle Elvis-imitatoren i Skandinavia.

Han blåser av alle disse teoriene og kaller det «fake news».

– Elvis er større nå enn da han døde og han er fortsatt et stort ikon. Stadig yngre generasjoner oppdager fenomenet Elvis og det er fortsatt et stort sirkus rundt han. Mange har moro av å sette ut rykter og konspirere rundt hans død, og lage fake news. Slik vil det alltid være, sier han.

– Elvis lever videre gjennom musikken sin med sine 850 sanger, avslutter Kjell Elvis til TV 2.

Han skal markere dagen med eget minneshow på Jessheim i kveld og skal synge låter fra hele karrieren til Elvis.

– Jeg lever av å være Elvis og benytter meg av muligheten med å markere dagen med en konsert. Dette er ren rutine og jeg blir ikke videre følelsesmessig preget på en dag som i dag, sier Kjell Elvis til TV 2.