Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag trente hun bare med puttingen, mens de andre spillerne var ute og trente på banen. Europas kaptein Annika Sörenstam sa til GolfChannel.com at Suzann Pettersen sliter med en ryggskade. Hun bekrefter senere at visekaptein Catriona Matthew forberedte seg tirsdag for å steppe inn hvis Pettersen må kaste inn håndkleet.

– Ettersom det ikke er andre skadeproblemer hos oss så trente Catriona sammen med laget for å være på den sikre siden, sa Sörenstam i en pressemelding.

Også USA har litt problemer. Lexi Thompson har slitt med en et virus. og har på grunn av det slitt med søvnproblemer. Hun trente ikke tirsdag.

Ber fansen om å la «Tutta» være i fred
USAs Solheim Cup-kaptein Julie Inkster ber hjemmefansen om ikke å plage Suzann Pettersen. Det er to år siden den norske jenta skapte bølger.

Da ble sinnene satt i kok under lagturneringen. Den norske golferen fikk hard medfart av både eksperter og golfinteresserte etter at hun påpekte et regelbrudd av amerikanske Alison Lee på det 17. hullet i en fourball-kamp.

Amerikanerne mente at det var usportslig.

Pettersens valg fyrte opp under en fra før het stemning. Europa ga etter hvert fra seg en klar ledelse og tapte 13,5-14,5 på hjemmebane.

– Jeg tror ikke dette blir noen stor sak. Det vil ikke hjelpe verken oss eller henne. Jeg håper tilskuerne lar henne være i fred og respektere henne og spillet hennes, sier Inkster til nyhetsbyrået AFP.

Snudde

I 2015 hevdet Pettersen først at hun ikke hadde gjort noe galt. Etter hvert valgte hun å si unnskyld.

Inkster var meget kritisk til det Pettersen gjorde, men de to snakket sammen kort etter hendelsen og fikk saken ut av verden.

Tittelforsvarer USA tar imot Europa i duell i kvinnenes Solheim Cup. Turneringen starter fredag med en foursome og en fourball, fortsetter lørdag med fourball og foursome. Det hele avsluttes søndag med tolv singledueller.

Europa må ta 14,5 poeng for å ta tilbake tittelen. For USA holder det med uavgjort for å vinne.

(©NTB)