Politiet tror bilbrann på Grorud var påsatt

Politiet i Oslo tror noen tente på bilen som ble skadd i brann ved Grorud togstasjon natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 1.30-tiden natt til onsdag meldte politiet at en bil sto i full fyr ved togstasjonen og at nødetatene var på vei til stedet.

Litt over et kvarter senere ble det meldt at brannen var slukket. Det var ingen personer i bilen.

Tror bil var påtent

Etter å ha avsluttet sine åstedsundersøkelser, opplyser politiet at spor på stedet tyder på at brannen var påsatt og at det har innledet etterforskning av saken.

– Vi har en mistanke om at bilen er påtent, uten at jeg vil gå nærmere inn på årsaken til det, sier operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2.

Siden mai har nær 20 biler brent i Oslo, flere av dem i bydeler nær Grorud. Politiet tror brannene er påsatt. Flere unge menn er pågrepet etter hendelsene.

– Det har vært flere bilbranner i dette området, men det er foreløpig litt for tidlig å sette nattens hendelse i sammenheng med dette, sier Jøkling.

Han forteller at politiet vil følge opp opplysninger de har innhentet, samt følge opp observasjoner av personer.

Brann i søppelkasser

Like før klokken 05 onsdag meldte politiet også om at det var observert røyk ved parkeringshuset på Stovner senter, og at brannalarmen var utløst. Da patruljen kom til stedet brant det i noen søppelkasser.

Brannvesenet slukket brannen, som det viste seg at stammet fra et bål.

«Det viser seg at en mann hadde tent opp bål inne i parkeringshuset for å varme seg. Brannen er nå slukket, og vi er i kontakt med mannen», skriver operasjonssentralen på Twitter.

(NTB/TV 2)