SAVNET: Svenske Kim Isabel Fredrika Wall (30) gikk ombord i ubåten til danske Peter Madsen (46) torsdag kveld. Siden da har hun vært savnet. Dette bildet er tatt da ubåten forlot havnen i København torsdag kveld. Foto: Ritzau Foto
SAVNET: Svenske Kim Isabel Fredrika Wall (30) gikk ombord i ubåten til danske Peter Madsen (46) torsdag kveld. Siden da har hun vært savnet. Dette bildet er tatt da ubåten forlot havnen i København torsdag kveld. Foto: Ritzau Foto

Rasmus så Kim like før hun forsvant:

– Hun virket glad for å se oss

Båteier Rasmus Ejlers snakket med Peter Madsen (46) like før ubåten Nautilus forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi nærmet oss ubåten og så en mørkhåret kvinne i tårnet. Hun hadde armene i kors på kanten av tårnet, og hun smilte glad til oss. Hun var søt, imøtekommende og smilende. Det virket som hun var glad for å se oss da vi nærmet oss i båten.

Det forteller den danske båteieren Rasmus Ejlers til Ekstra Bladet, og han kan være den siste personen som så den svenske journalisten Kim Wall (30) i live.

Det var en tilfeldighet at Eljers og sønnen støtte på ubåten nordvest for Middelgrundsfortet utenfor København.

Snakkesalig

Sammen med sønnen traff de på Madsen og Wall i ubåten, omkring klokken 20.30 torsdag kveld.

Det var samme kveld at ubåten plutselig forsvant. Det er uklart om det er andre som har sett Wall senere.

Ejlers tok også noen bilder av ubåten. De ble tatt nøyaktig klokken 20.31.

– Vi var ved ubåten i et par minutter. Vi snakket og stilte et par spørsmål. Det var en vakker sommerkveld og Øresund var helt rolig. Det var ikke vind, og solen var i ferd med å gå over byen. Det var veldig stemningsfullt, sier Ejlers til den danske avisen Ekstra Bladet.

Sønnen til Ejlers spurte pent om Madsen kunne dykke ned med ubåten, men da hadde oppfinneren og forskeren sagt at de måtte vente – fordi det var så mye trafikk i sundet.

– Han var mer enn villig til å snakke med oss. Mer enn forventet. Det tolket jeg som om han ønsket å gjøre et godt inntrykk på kvinnen i den oransjerøde genseren, sier Ejlers.

Leter fortsatt

Verken ham eller sønnen vekslet ord med Kim Wall. Men Eljers mener Wall også tok bilder av dem med sin telefon, og at det virket som hun var ny på ubåten.

Til Aftonbladet utdyper Eljers at han fikk et positivt inntryk av Wall, som lo og vinket til dem.

– Hun sa ikke noe, men fiklet med telefonen sin. Hun virket ikke presset eller som om hun hadde noe problem, sier han.

Leteaksjonen etter den svenske journalisten pågår fortsatt for fullt – fem dager etter at 30-åringen forsvant. Madsen er fortsatt varetektsfengslet, og nekter for å ha noen med forsvinningen til Wall å gjøre.