Perlescoring av 18-åring og Nordtveit-selvmål da Liverpool sikret seg perfekt utgangspunkt

Jubel for Liverpool, men tung dag på jobben for Håvard Nordtveit og Hoffenheim i Mesterliga-kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hoffenheim – Liverpool 1-2:

18-åringen Trent Alexander-Arnold sendte Liverpool vakkert i ledelsen etter et vakkert frispark før hvilen. Etter sidebyttet scoret innbytter James Milner via Hoffenheims nordmann Håvard Nordtveit og punkterte kampen.

Se Liverpools hvordan Liverpool slo Hoffenheim i Sportsnyhetene øverst!

Liverpool vant 2-1 i Mesterliga-kvalifiseringen i Tyskland og sikret seg et perfekt utgangspunkt før returkampen på Anfield.

UEFA slo fast i sin offisielle statistikk at Liverpool 2-0-scoring var et selvmål av Håvard Nordtveit.

– Jeg prøvde å blokke innlegget. Så fikk jeg en liten stuss på den. Så gikk den inn i lengste. Det var et fint mål. Jeg synes at slik vi presterte var bra. Vi hadde ballen mest og holdt ballen i laget. Vi hadde muligheter til å score, men mot et lag som Liverpool nytter det ikke å sløse. Da vi trakk Liverpool følte vi at det var det største som kunne skje. Vi visste hva vi skulle gjøre. Vi skulle utpå der å score, oppsummerte Nordtveit til Viasat etter kampen.

Han er glad for å ha kommet til tilbake tysk fotball.

– Jeg forventer å spille meg regelmessig inn på dette laget. De spiller en type som er fantastisk kjekt å spille. Jeg er veldig glad for å være tilbake i Tyskland. Nå ser jeg frem til at det virkelig starter med skikkelige kamper, sa han videre.

Klopp hyllet Trent
Liverpools manager Jürgen Klopp av strålende fornøyd med seieren.

– Hoffenheim var et godt lag, men vi gjorde det veldig bra. Vi kunne scoret to eller tre ganger til, sa tyskeren til Viasat etter kamsplutt.

– Jeg fortjener ikke skryt for Trents gjennombrudd. Det er ungdomsavdelingen som skal ha rosen. Han må forbedre seg, men han er har fart og selvsagt en god skuddfot. Jeg er stolt på vegne av vårt akademi, sa Klopp til Viasat om Alexander-Arnolds stjernetreff.

Unggutten fikk også skryt at kaptein Jordan Henderson.

– Trent er briljant. Han var strålende forrige sesong og har kommet tilbake sterkere og hevet seg denne sesongen. At han scoret på frispark er ingen tilfeldighet. Han har gjort det hver dag på trening. Derfor bør han fortsette å ta disse frisparkene, skrøt Henderson til BBC etter 2-1-seieren i Tyskland.

Selv sa Liverpools nye frisparkspesialist dette etter kampen:

– Det er en drøm som går i oppfyllelse å score i din debut i Europa for barndomsklubben. Vi er skuffet over at vi slapp inn et mål, men vi har et godt utgangspunkt foran returen på Anfield. Før frisparket hadde jeg endelig selvtillit nok til å ta den selv, sa Trent Alexander-Arnold til BT Sport.

Ekspertene poengterte at Milners skudd aldri hadde gått inn om ballen ikke hadde vært borti Nordtveit.

– Den ballen hadde aldri gått i mål om den ikke hadde vært nær Nordtveit. At den var nær en motspiller ble avgjørende. Keeperen endte opp i ingenmannsland og det avgjorde kampen for Liverpool, sa BBC-ekspert og den tidligere Liverpool-spilleren Mark Lawrenson om James Milners 2-0-scoring.

Mark Uth scoret Hoffenheims trøstemål på tampen av kampen.

Bommet på straffe
Hoffenheim gikk rett i strupen på Liverpool og fikk straffespark allerede etter ti minutters spill da Gnabry gikk i bakken etter en duell med Lovren.

TV-bildene viste at avgjørelsen var noe billig, men straffesparket fra Hoffenheims toppscorer Andrej Kramaric var enda verre enn dommeravgjørelsen. Han traff rett på Liverpool-keeper Mignolet med et svakt og tafatt skudd fra krittmerket.

Like etter fikk Liverpool en stor mulighet. Nysigneringen Salah ble spilt alene med keeper. Uheldigvis for egypteren gikk skuddet rett utenfør.

19-åring viste frem frisparkfoten
I det 33. minutt fikk Liverpool frispark like utenfor 16-meteren etter at Mané ble felt i farlig posisjon etter et dribleraid.

Frisparket fra Trent Alexander-Arnold sendte de tilreisende Liverpool-supporterne til himmels.

Den 18 år gamle backen Trent Alexander-Arnold skrudde ballen vakkert i mål fra rundt 18 meter og Liverpool opp i en noe ufortjent 1-0-ledelse.

– For et frispark! Muren var stor, og kanskje burde keeperen gjort det bedre? Uansett, han traff ballen på strålende vis med stor kraft. Det var akkurat hva Liverpool trengte, dette bortemålet, slo den tidligere engelske landslagsspilleren og Tottenham-spilleren Chris Waddle fast under BBC 5 lives dekning av kampen i Tyskland.

Rett før pause fikk Wagner en kjempesjanse til å sette inn 1-1 for Hoffenheim. Men avslutningen fra god posisjon traff stolpen og ut.

Dermed kunne Liverpool gå til pause med 1-0-ledelse.

Scoret via ansiktet til Nordtveit
Rett etter pause fikk Wagner ballen i nettet. Dommer Björn Kuipers annullerte imidlertid fulltrefferen korrekt for offside.

I det 52. minutt kom Håvard Nordtveit inn for Ermin Bicakcic i Hoffenheims jakt på utligningsmålet.

I det 73. minutt scoret Liverpool igjen. James Milner skjøt fra skrått hold, og ballen gikk via ansiktet til Håvard Nordtveit og i lengste hjørnet bak Hoffenheims keeper Baumann.

Men like før slutt reduserte innbytter Uth for Hoffenheim og ga hjemmefansen nytt håp. Tyskerne fikk aldri inn 2-2-scoringen, og Liverpool kunne juble for seier på Wirsol Rhein-Neckar-Arena i Sinsheim.

Nordveit på benken fra start
Norges landslagsspiller Midfielder Håvard Nordtveit, som ble hentet fra Premier League-klubben West Ham i sommer, startet på benken for Hoffeinheim.

Hoffenheims stjernespiss Andrej Kramaric, som scoret 18 mål forrige sesong, startet som ventet i angrepet. Spissmakker Sandro Wagner scoret 12 mål forrige sesong.

Liverpool startet med akkurat samme lag som i 3-3-kampen mot Watford i serieåpningen i Premier League.

Slik startet lagene:

Hoffenheim: Baumann, Kaderabek, Bicakcic, Hubner, Rupp, Demirbay, Zuber, Vogt, Gnabry, Wagner, Kramaric.

Benken: Kobel, Nordtveit, Toljan, Amiri, Uth, Szalai, Heiger.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Matip, Moreno, Henderson, Can, Wijnaldum, Salah, Mane, Firmino.

Benken: Karius, Klavan, Gomez, Milner, Grujic, Solanke, Origi.

Dommer: Björn Kuipers, Nederland