KLAR FOR NYE EVENTYR: Alexander Søderlund håper å finne seg en ny klubb i nær fremtd.
KLAR FOR NYE EVENTYR: Alexander Søderlund håper å finne seg en ny klubb i nær fremtd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Søderlund klar for å forlate Saint-Étienne - ønsket av Brann

Brann ønsker å sikre seg Alexander Søderlund, men angriperen håper å bli i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RMC-journalist Mohamed Bouhafsi meldte tirsdag på Twitter at Saint-Étienne har mottatt lånetilbud på Alexander Søderlund (30) fra tyske og norske klubber.

Den franske klubben foretrekker å selge nordmannen eller å låne ham ut til en klubb som er villig til å betale hele lønnen hans.

– Vi prøver å fikse noe. Om det blir lån eller salg vet jeg ikke. Jeg får bare være tålmodig, sier Søderlund til TV 2.

– Vil være ute litt til
Det virker imidlertid lite sannsynlig at interesserte Eliteserie-klubber klarer å sikre seg landslagsspillerens signatur i denne omgang.

På spørsmål om en retur til Norge kan være aktuelt, legger ikke Søderlund skjul på at det frister mest å fortsette profftilværelsen i utlandet.

– Hehe, jeg skal ikke si noe enda, men jeg vil være ute litt til. Formen er strålende - mye bedre enn på mange år, sier 30-åringen.

Ønsket av Brann
Etter det TV 2 erfarer er Brann blant klubbene som jakter på Søderlund. Selv sier landslagsspissen at han helst vil fortsette karrieren i utlandet to-tre sesonger til.

– Men Bergen er en fin by og Brann en flott klubb, skryter den nybakte far.

Branns sportssjef vil ikke bekrefte at klubben håper å løse spissproblemene og øke effektiviteten med den tidligere Tippeliga-toppscoreren fra nabofylket i sør.

– Jeg synes Alexander Søderlund svarer klokt for seg, sier Rune Soltvedt når vi gjengir haugesunderens skryt av byen mellom De syv fjell, av klubben og av bergenserne.

Ikke i troppen
Søderlund har ikke vært med i Saint-Étienne-troppen i de to første serierundene, og det har tidligere vært meldt at han ikke er med i planene til Óscar Garcia, som ble klubbens nye hovedtrener i sommer.

Tidligere i sommer meldte storavisen L'Equipe at både Ole Selnæs og Søderlund var uønsket at Garcia.

Ifølge L'Equipe ble Selnæs karakterisert som «for treg» av Garcia, men trønderen har spilt samtlige minutter i sesongens to første kamper.

– Jeg har snakket med klubben i sommer, de har vært ekstremt tydelige på at jeg skal være i Saint-Étienne, og at jeg er en utrolig viktig spiller. Det har ikke vært snakk om at jeg skulle vært en annen plass, sa han i et intervju med VG etter L'Equipes påstander.