SEILERKONGEN: Märtha Louise er stolt av sin far Kong Harald som deltar i seile-VM utenfor Hankø.
SEILERKONGEN: Märtha Louise er stolt av sin far Kong Harald som deltar i seile-VM utenfor Hankø. Foto: Heiko Junge/Scanpix og Marius Gulliksrud/Stella Pictures

Märtha Louise hyller seilerpappa på Instagram

Prinsesse Märtha Louise filmet Kong Harald under seile-VM utenfor Hankø og la ut hyllest på Instagram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I disse dager pågår seile-VM for 8mR-båter nærmest utenfor hyttedøra til kong Harald på Hankø i Oslofjorden.

Kongen deltar i VM-seilaset på Hankø. Mesterskapet arrangeres i forbindelse med kong Haralds 80-årsfeiring. Kongen seiler med båten «Sira».

Det seiles i fem konkurransedager, og kong Haralds båt ligger på en sjetteplass etter første dag. Seilaset avsluttes førstkommende lørdag.

Stolt datter

Prinsesse Märtha Louise er med i heiagjengen til kongen og har lagt ut en filmsnutt på Instagram som viser båten «Sira» i aksjon.

– Faren min sitter i den nærmeste båten. Krysser målstreken som båt nummer fire i den første regattaen, skriver Märtha Louise til bildet og legger til hashtaggene: prouddaughter og cheeringforyou.

Seilerkongen

Kong Harald har deltatt i en rekke seile-VM og ble verdensmester i 1987 i en-tonner-klassen. Han har også en rekke medaljer. Kongen har også deltatt i OL i München i 1972.

– Veldig hyggelig å se at prinsesse Märtha Louise, som jo har sin sommerbolig på Hankø, hyller sin far, seilerkongen – og virkelig fortjent. Seilingen har i alle år vært vår konges «pustehull» i en travel hverdag – slik turer i fjellet er det for hans hustru, sier TV 2s Kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2. .

SEILAS: Kong Harald deltar i VM i 8mR-klassen på Hankø. Mesterskapet arrangeres i forbindelse med kongens 80-årsfeiring. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
SEILAS: Kong Harald deltar i VM i 8mR-klassen på Hankø. Mesterskapet arrangeres i forbindelse med kongens 80-årsfeiring. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Kong Harald er i sitt ess om bord i seilbåten. Han sier selv at der kobler han ut alt annet – og konsentrerer seg helt om seilasen som del av et mannskap. Om bord i seilbåten blir han «en av gutta». Han kobler av – og lader batteriene til en hverdag full av offisielle plikter. Slik avslutter han da også i år sin kongelige sommerferie, legger Totland til.