KLAR FOR KAMP: Mannen bak CLMD-navnet akter å gjøre alt for å ta sine artister til topps i The Voice.
KLAR FOR KAMP: Mannen bak CLMD-navnet akter å gjøre alt for å ta sine artister til topps i The Voice. Foto: Robert Dreier Holand / TV 2

The Voice-Martin: – Jeg frykter Lene Marlin mest

DJ og produsent Martin «Danielle» Bjercke hevder å ha Morten Harket og Yosef Wolde-Mariam i sjakk. Nå må han bare utkonkurrere poplegenden Lene Marlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at han er yngst, ikke er vokalist selv og konkurrerer mot tre av Norges største artister gjennom tidene, er det ingenting å si på Martin «Danielle» Bjerckes konkurranseinstinkt.

Produsenten og DJen bak artistnavnet CLMD mener han har det som kreves for å finne Norges beste stemme i høstens The Voice.

– Hele mitt karrieremessige liv har jeg jobbet med å få det beste ut av vokalisten. Jeg vet hvilke knapper jeg skal trykke på for å få den personen jeg har i studio til å levere akkurat det vi trenger for å få låta best mulig, konstaterer Bjercke

29-åringen fra Bærum slo gjennom for alvor i 2012 med låta «Black Eyes and Blue», og fulgte opp med superhiter som «Stockholm Syndrome», «Dust» med Astrid S og sist men ikke minst «Never Wanna Lose You» med amerikanske stjerneskuddet Justine Skye og Jesper Jenset.

– Føler meg som en jypling

Martin Danielle innrømmer imidlertid at han ble svært ydmyk da han hørte hvem som skulle sitte i de resterende tre stolene. Med i mentorpanelet sitter nemlig AHA-legende Morten Harket (57), Madcons ene halvdel Yosef Wolde-Mariam (39) og hele Norges pop-prinsesse Lene Marlin (36).

– Først tenkte jeg bare «Oi!». Jeg synes det var veldig overveldende. Det er tre artister som jeg har vokst opp med, og som jeg hadde på CD før jeg visste at jeg ville drive med musikk profesjonelt, sier han til TV 2 og legger til:

Jeg føler meg veldig som en jypling, jeg gjør jo det.

Rett i strupen på Harket

Men Bærums-gutten nekter å la de andre mentorenes meritter stå i veien for å kapre de beste deltakerne. Første steg på veien var å danke ut Morten Harket.

– Det er veldig enkelt. Morten er så dårlig på å selge seg inn. Han er veldig abstrakt. Det er mange historier, metaforer og ting man ikke forstår helt, og jeg tror at han mister de yngre deltakerne på det, sier Bjercke.

Morten er så dårlig på å selge seg inn. Han er veldig abstrakt.
Martin Bjercke

Og han er ikke redd for å yppe med den eldste i flokken.

– Jeg er nok den som tør å utfordre Morten mest. De andre har nok for mye respekt for ham, i og med at de er noe eldre og tettere på A-ha-fenomenet. Derfor tør jeg å pushe mer, og jeg tror jeg vet hvor mye jeg kan tøye strikken før det er for langt, sier 29-åringen.

Stor respekt for Marlin

I utgangspunktet hadde Bjercke rustet seg for hard konkurranse fra The Voice-veteranen Yosef. Mye på grunn av at de kjente hverandre fra før, tilsynelatende likte den samme musikken og hadde samme management. Nå har pipa fått en annen låt.

– Yosef sitter jo bare utpå kanten der og spiser sukkerspinn, så han er ikke så farlig, konstaterer han.

Den virkelige utfordringen, blir å ta innersvingen på mentorpanelets eneste kvinne.

– Den jeg frykter mest er Lene Marlin, kommer det kontant fra Bjercke.

Ifølge ham er 36-åringen fra Tromsø en ulv i fåreklær som tiltrekker seg de mest erfarne musikerne med sin låtskriverkompetanse.

– Man skal ikke glemme at hun er nordlending og skriker høyest av alle. Jeg har stor respekt for Lene. Nå føler jeg at jeg har klart å balansere ut Morten, så neste greie nå blir den uventede nordlendingen som poppet opp fra ingensteds og tok stjernestatusen. Nå er det henne jeg føler jeg må takle, sier Bjercke.

Se premièren på The Voice mandag klokken 20.00 på TV 2.