Røk i tottene på hverandre rett etter TV-debatten

En hissig Ketil Solvik-Olsen anklaget Senterparti-politiker for løgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og Geir Pollestad (Sp) møttes til debatt i TV 2s studio tirsdag morgen, og temperaturen ble kjapt høy. Statsråden åpnet med å si at Pollestad burde stemme på Frp.

– Det er vi som gjennomfører der de rødgrønne har gått og tenkt og planlagt, sa han.

Dermed var krangelen i gang.

– Jeg kommer aldri til å stemme Frp, og det er heller ikke riktig at vegbyggingen vokser mer nå enn den i den forrige nasjonale transportplanen. Tvert imot har veksten flatet ut, men du har trikset og forlenget planens tid fra 10 til 12 år, sa Pollestad.

Pollestad mener at det kunne vært enda færre bompenger dersom Senterpartiets forslag ble vedtatt.

– Bare sprøyt, Geir!, utbrøt Solvik-Olsen.

Bruktbilselger?

– Vi har foreslått at staten skulle gå inn og ta garantiansvaret. Det kunne gitt lavere rente. Det varslet også statsråden da han tiltrådte, men det har ikke blitt fulgt opp. På enkeltprosjekter kunne det også være grunnlag for høyere statlig andel. Og vi har foreslått lavere satser for tungtransporten, sa Pollestad.

– Dette viser bare hvor uetterrettelig han er. Du bør i hvert fall ikke kjøpe bruktbil av Pollestad, svarte Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen argumenterte for at Frp ikke har fått flertall i Stortinget, men at forslagene til kutt i bompenger har blitt stanset blant annet av de rød-grønne.

– Vi har fjernet bompenger på åtte ulike prosjekter hvor dere har ført opp, sa ministeren.

Til slutt dreide debatten over til veibyggingen. Pollestad forsvarte at Senterpartiet ikke vil prioritere E18 ut av Oslo fordi de vil prioritere byggingen av E134 over Haukeli. Solvik-Olsen sa at han også vil ha hurtig fremgang i bygging av tunnelene over fjellet.

– Det har vi fremskyndet …

– Nei, det har du utsatt. E39 i ditt eget fylke har du også utsatt, avbrøt Pollestad.

Fortsatte ordkrigen

– Hvis vi skal forholde oss til fakta, så ser vi at vi kommer til å være ferdig med E39 mellom Stavanger og Kristiansand i 2027. Dere la ikke inn en krone til dette, sa Solvik-Olsen oppgitt.

– Det hadde allerede vært under oppbygging. Vi hadde startet å bygge vei mellom Kristiansand og Mandal, sa Senterparti-politikeren, før reporter Kjetil Løset rundet av debatten.

Det vil si: De to kamphanene fortsatte ordkrigen også etter at de var gått av luften.

Se seansen i videovinduet øverst!