19 døde i to angrep mot FN i Mali

19 personer, inkludert 8 angripere, er døde etter at mistenkte islamister drepte to soldater og angrep FNs hovedkvarter i Mali. Sju personer er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En malisk soldat og en soldat fra den fredsbevarende styrken MINUSMA ble drept tidlig om morgenen i byen Douentza, opplyser MINUSMA. To angripere ble også drept. Noen timer senere gikk seks væpnede menn, som antas å være jihadister, til angrep mot FNs leir i byen Timbuktu.

Blant de drepte ved hovedkvarteret er fem maliske sikkerhetsvakter, en politimann og en sivilist. I tillegg er en sikkerhetsvakt og seks medlemmer av den fredsbevarende styrken såret, bekrefter FN-misjonen MINUSMA i en uttalelse. To av de sårede er påført alvorlige skader.

Fordømmer

– Jeg har ikke ord til å fordømme dette feige angrepet og nedrige handlingen noen få timer etter terrorangrepet vi ble utsatt for i Douentza, sier FNs spesialrepresentant for Mail, Mahamat Saleh Annadif, i en uttalelse til AFP om angrepet i Timbuktu mandag kveld.

Seks angripere ble skutt og drept da FN satte inn kamphelikoptre og soldater for å slå tilbake angrepet.

FNs generalsekretær Antonia Guterres fordømmer de to angrepene og uttrykker sin kondolanse til Malis regjering og ofrenes familier. I sin uttalelse understreker han at et angrep mot fredsbevarende personell kan anses som en krigsforbrytelse.

Norsk bidrag ikke berørt

Norge bidrar med personell til FN-oppdraget i Mali, men disse befinner seg langt unna basen som ble angrepet mandag.

– Det norske bidraget er konsentrert rundt hovedstaden Bamako, opplyser oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

NTB