Dødt løp mellom Jonas og Erna

Velgerne er delt på midten i spørsmålet om hvem de tror blir statsminister etter valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med fire uker igjen til valget, viser TV 2s ferske statsministermåling at det ligger an til å bli en thriller om regjeringsmakten.

Mens 50,3 prosent av de spurte tror Jonas Gahr Støre blir statsminister, svarer 48,4 prosent at de tror det blir Erna Solberg.

– Det er jevnt, og det blir kjempespennende i de fire ukene frem til valget. Nå er det ikke Erna og jeg som skal velges, men partier og politikk, sier Gahr Støre.

Dermed er velgerne delt nøyaktig på midten i synet på hvem de tror blir statsminister etter valget.

– Dette blir et tett valg og alle stemmer kommer til å telle, sier statsminister Erna Solberg til TV 2.

1,3 prosent av de spurte som har en mening svarer en annen kandidat.

I april ledet Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre en tilsvarende måling med 51,4 prosent, mot sittende statsminister og høyreleder Erna Solbergs 44,1 prosent.

Vinner Vestlandet

Arbeiderpartiet har gjort kampen om Vestlandet til en viktig sak foran høstens stortingsvalg.

Bakgrunnstallene viser at velgerne på vestlandet har størst tro på at sittende statsminister og bergenser Erna Solberg vinner statsministerkampen.

På vestlandet tror 58,0 at Erna Solberg fortsetter som statsminister, mens 41,3 prosent av de spurte som har en mening tror Jonas Gahr Støre overtar.

I Oslo og Akershus er velgerne delt på midten i hvem de tror vinner. 51 prosent av de spurte tror Erna Solberg vinner, m ens 48,8 prosent tror på Støre.

I Nord-Norge svarer derimot bare 33,3 prosent at de tror Solberg fortsetter, mens 62,0 prosent tror Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget.

Jevnt

Blant kvinner har Erna Solberg et knapt overtak med 50,2 prosent mot Jonas Gahr Støres 49,1. Blant menn er det motsatt, her svarer 46,9 Erna Solberg og 50,8 prosent Jonas Gahr Støre.

Blant partienes egne velgere er det 90,2 prosent av Høyres velgere som sier de tror Erna Solberg vinner valget, mens det blant Arbeiderpartiets velgere er 82,2 prosent som tror Jonas Gahr Støre vinner.

Blant velgerne til KrF og Venstre svarer 2 av 3 spurte at de tror Erna Solberg fortsetter.