SYK: Prins Henrik av danmark er innlagt på Rikshospitalet i København.
SYK: Prins Henrik av danmark er innlagt på Rikshospitalet i København. Foto: Lise Åserud/Scanpix

Prins Henrik innlagt på sykehus

Prins Henrik måtte avbryte sin ferie med Margrethe i Sør-Frankrike på grunn av smerter. Nå er han innlagt på sykehus.

I en kort pressemelding fra Kongehuset i Danmark meddeles det at prins Henrik nå er tilbake i Danmark og innlagt på Rikshospitalet på grunn av smerter etter en operasjon han gjennomgikk i midten av juli, det skriver Ekstrabladet.

Prins Henrik ble operert i høyre lyske og fikk hevelser i høyre bekkenkar.

– Meldingen om prins Henriks innleggelse på Rigshospitalet i København søndag kveld, kommer overraskende på danskene. Man trodde jo han var i bedring etter inngrepene i beinet og i lysken tidligere i sommer. Det ga han også selv inntrykk av overfor journalister som møtte ham på vinslottet i Frankrike forrige uke.

På ferie med Margrethe

Prins Henrik og Dronning Margrethe samlet med hele familien utenfor vinslottet deres, Chateau de Cayx i Sør-Frankrike. Foto: Stella Pictures
Prins Henrik og Dronning Margrethe samlet med hele familien utenfor vinslottet deres, Chateau de Cayx i Sør-Frankrike. Foto: Stella Pictures

83-årige prins Henrik skulle akkurat nå ha feriert på det danske kongeparets vinslott i franske Cahors.

Prinsen reiste alene til visnlottet Chateau de Cayx etter sin operasjon i juli, mens dronning Margrethe tilbrakte tid på Gråsten slott med sine søstre, Benedikte og Anne Marie. Dronning Margrethe ankom Frankrike tirsdag forrige uke og planen var at hun skulle tilbringe noen uker på vinslottet med sin mann.

– Selv er jeg faktisk mest overrasket over at prinsgemalen befinner seg hjemme i Danmark igjen. Det er jo bare noen dager siden dronning Margrethe kom til franske Cahors for å ha «et par ukers ferie» sammen med sin mann, sier TV 2s kongehusekspert Kell Arne Totland til TV 2.

Ifølge Kongehuset i Danmark er det på nåværende tidspunkt uvisst hvor lenge prins Henrik vil være innlagt på Rikshospitalet.

– Prinsen blir nå behandlet medisinsk, og det forventes ikke ytteligere kirurgiske inngrep på nåværende tidspunkt, skriver Kongehusets kommunikasjonssjef Lene Balleby i en pressemelding.